to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:10 | 18.11.2013

Κοινωνία

Κέρκυρα: Αστυνομική επίθεση με τραυματίες στους διαδηλωτές

Ένας τραυματίας, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες


Εκτός από την απρόκλητη καταστολή στα Εξάρχεια, και στην Κέρκυρα η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές. Όπως καταγγέλλουν οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, ένας εκ των οποίων, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας ο οποίος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Καταγγέλλουμε απερίφραστα την αναίτια και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι διαδηλωτές από τις Αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής κατά τη διάρκεια της μαζικότατης πορείας για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς, ένας εκ των οποίων, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

40 χρόνια μετά την εξέγερση των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου ΕΛ.ΑΣ, Δένδιας, και ΧΑ, επιβεβαίωσαν ένα πράγμα, ότι το Πολυτεχνείο παραμένει πιο ζωντανό και πιο επίκαιρο από ποτέ στις μνήμες και στις συνειδήσεις όλων μας.

Οι απειλές σε φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους, εργαζομένους της ΕΡΤ, αποδεικνύουν τον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης του μαύρου, που χρησιμοποιεί το τελευταίο όπλο που της έχει απομείνει απέναντι στο ποτάμι της λαϊκής οργής που κλυδωνίζει ακόμα και το εσωτερικό της.

Το πρόβλημά τους είναι η δημοκρατία, είναι οι αγώνες της νεολαίας και του κόσμου της δουλειάς, είναι οποιαδήποτε φωνή αντίστασης.

Η απροκάλυπτη κάλυψη και προστασία που παρέχει η ΕΛ.ΑΣ. στους ναζιστές και στους φασίστες της Χ.Α , οι οποίοι προχώρησαν σε αφαίρεση υλικού των νέων ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες πριν, από τη γεμάτη κόσμο πλατεία Σαρόκο, δείχνουν ότι αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχό τους.

Τα αιτήματα για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η τρομοκρατία σας δεν μας τρομάζει. Θα μας βρίσκετε απέναντι σας. Η νεολαία δεν θα δεχθεί άλλες απολύσεις, δεν θα επιτρέψει κανέναν πλειστηριασμό, δε θα αφήσει κανέναν μόνο του στη κρίση. Τώρα είνα η ώρα της ανατροπής. Θα νικήσουμε!

».

 
 

Για τις επετειακές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, δείτε αναλυτικά εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)