to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 15.09.2017

Πολιτική

«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι απέναντι στην ατιμωρησία και τον νεοναζισμό»

Η δήλωση Χρήστου Βρεττάκου, δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Η δήλωση Χρήστου Βρεττάκου, δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:

«Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, ο δολοφόνος του Παύλου συνεχίζει να παραμένει ατιμώρητος, η συμμορία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο κοινοβούλιο, ενώ η δίκη της, ως εγκληματική οργάνωση, ακόμα συνεχίζεται…

Σε μια περίοδο, που τα αποτελέσματα των πολιτικών της υπερλιτότητας υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και την ιστορική μνήμη, το μίσος και ο φασισμός διαχέονται μέσα στην κοινωνία. 

Οι εκδηλώσεις μνήμης, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, για τον Παύλο Φύσσα, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δε φοβάται τον φασισμό.

Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε,  γιατί τώρα πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους δολοφόνους και  νοσταλγούς του ναζισμού.

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, οι γειτονιές του Παύλου, πόλεις προσφυγικές και με μεγάλη ιστορία αντιφασιστικών αγώνων και εργατικών διεκδικήσεων, οφείλουν και θα δώσουν πρώτες το σύνθημα ενάντια στην ατιμωρησία, τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό. 

Η συντριβή του φασισμού θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων για μια δημοκρατική κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)