to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κεραμέως, παραιτήσου

Το Βατερλώ της αυταρχικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Υπουργού Παιδείας


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 92% Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ από τις ΕΚΛΟΓΕΣ για τους ΑΙΡΕΤΟΥΣ στα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

Το Βατερλώ της αυταρχικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Υπουργού Παιδείας. Αντιδημοκρατική συμπεριφορά, εκμετάλλευση της περιόδου της πανδημίας για να περάσει όλες τις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της ΝΔ, ειρωνεία και απαξίωση στις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία.
Συγκεκριμένα:
Η κα Κεραμέως απαξίωσε τους εκπαιδευτικούς και τα συλλογικά τους όργανα και επεδίωξε να ρυθμίσει εκείνη μονομερώς, ως άλλη «αυτοκράτορας», τον τρόπο εκπροσώπησης τους στα υπηρεσιακά συμβούλια.
Απαξίωσε τις ρεαλιστικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία (μικρότερα τμήματα, αξιοποίηση υπαρχόντων αιθουσών, μαζικά τεστ κ.λπ.).
Συνεχίζει να νομοθετεί αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις (αύξηση μαθητών στο τμήμα, τράπεζα θεμάτων, κατάργηση σημαντικών μαθημάτων, ταξικός διαχωρισμός σχολείων κ.ά.) εκμεταλλευόμενη τη δυσκολία της περιόδου.  Τελευταίο παράδειγμα και ενώ δεν γνωρίζει κανείς πως στοιχειωδώς θα ολοκληρωθεί εφέτος η εκπαιδευτική διαδικασία, νομοθέτησε ήδη την τράπεζα θεμάτων στην Α΄ ΕΠΑΛ, αυξάνοντας μάλιστα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα!! 

Και παρόλο το ηχηρότατο μήνυμα που έστειλαν η εκπαιδευτικοί με την αποχή τους από την εκλογική διαδικασία-παρωδία στις 7-11-20, καταδικάζοντας τον αυταρχισμό της υπουργού αλλά και συνολικά το έργο της, το Υπουργείο Παιδείας, σαν να μην τρέχει τίποτε, ανακοίνωσε:
" Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ηλεκτρονική διαδικασία εκλογών..... από 13.168 ψηφοφόρους".
Μόνο που οι εκπαιδευτικοί είναι πάνω από 170.000 (μόνιμοι και αναπληρωτές). Δηλ. συμμετείχε μόλις το 7,5% των εκπαιδευτικών. Και πανηγυρίζουν. Αυτή είναι η δημοκρατία τους.....
ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Οι εκπαιδευτικοί όμως ΜΙΛΗΣΑΝ.
ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ;
Η μόνη λύση: ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

Υ.Γ. Το αίτημα αυτό  είναι στο στόμα όλων μας πλέον. Η κα Κεραμέως με της στάση της κατάφερε να ενώσει όλους τους εκπαιδευτικούς!

* Ο Θέμης Κοτσιφάκης είναι εκπαιδευτικός

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)