to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 23.04.2013

Κοινωνία

Το Κέντρο Υγείας Ευόσμου άνοιξε.. για να κλείσει- Σε κινητοποιήσεις οι κάτοικοι

Κινητοποιήσεις για το Κέντρο Υγείας Ευόσμου διοργανώνουν την Τρίτη και την Πέμπτη το "Συντονιστικό φορέων και πρωτοβουλιών κατοίκων, για την κοινή δράση για το κέντρο υγείας Ευόσμου" με προειδοποιητικό κλείσιμο ταμείων του κέντρου υγείας ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο και πορεία.


Συγκεκριμένα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου διοργανώνεται στις 10:00.

Το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο είναι αστικού τύπου και όπως αποδεικνύεται από την καθημερινή δυσλειτουργία του “άνοιξε για να κλείσει”. Πρόκειται για ένα κτήριο με πλήρη εξοπλισμό αλλά χωρίς ...γιατρούς, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και παρά το γεγονός ότι χτίστηκε για να έχει 24ωρη λειτουργία ποτέ δεν συμβαίνει αυτό. Ανήκει διοικητικά στο Παπανικολάου αι λειτουργεί με δανεικούς εργαζόμενους από το νοσοκομείο. Έτσι η λειτουργία του είναι πενθήμερη, 9πμ μέχρι 2μμ, και ένας μόνο γιατρός 2μμ ια τα επείγοντα περιστατικά.

Το Συντονιστικό φορέων και πρωτοβουλιών κατοίκων, για την κοινή δράση για το κέντρο υγείας Ευόσμου καταγγέλλει ακόμη ότι οι ειδικότητες υπάρχουν μόνο στους πίνακες και οδηγούν...σε αντίστοιχα άδεια ιατρεία. Αποτέλεσμα οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου τρέχουν να προλάβουν την συνταγογράφηση των 400.000 κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

“Με μια ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επειδή θεωρούν ότι κοστίζει. Δεν έχουν απέναντί τους το αντίπαλο δέος, που είναι ο οργανωμένος λαός και έτσι επιδιώκουν να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις μας. Κλείνουν νοσοκομεία (από 132 πρέπει νά μείνουν 80!), καταργούν τμήματα και πάνω από 10.000 νοσοκομειακά κρεβάτια. Όλα στο όνομα των υποχρεώσεων απέναντι στην τρόικα.” τονίζει το "Συντονιστικό" και προσθέτει ότι“Αυτή η επίθεση που ξεκίνησε χρόνια πριν, κλιμακώνεται σήμερα με την δικαιολογία της κρίσης.”

“ Είναι μέρος της ίδιας πολιτικής που βύθισε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, στην φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλειακαι γκρέμισε κατακτήσεις στην παιδεία, στην δουλειά, στην ασφάλιση.” σημειώνει ακόμη το Συντονιστικό καταγγέλλοντας ότι η υγεία έχει μετατραπεί σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Η περίθαλψη πλέον έχει μετατραπεί σε ατομική ευθύνη όταν εκατοντάδες χιλιάδες λαού βρίσκονται χωρίς περίθαλψη;

“Δεν θα γίνουμε θυσία στα σχέδιά τους! Δεν θα περιμένουμε να πεθαίνουμε εμείς και οι γείτονές μας χωρίς γιατρούς και φάρμακα! Δεν θα περιμένουμε την φιλανθρωπία των ΜΚΟ, της Εκκλησίας, και όσων βαφτίζουν αλληλεγγύη την ελεημοσύνη και καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Δεν θα αφήσουμε περιθώριο στη ναζιστική χρυσή αυγή να κάνει εκδουλεύσεις για την υγεία.” δηλώνει τέλος το “Συντονιστικό φορέων και πρωτοβουλιών κατοίκων, για την κοινή δράση για το κέντρο υγείας Ευόσμου” και καλεί σε αγώνα για την διεκδίκηση 24ωρης και πλήρους λειτουργίας του κέντρου υγείας Ευόσμου, άμεση στελέχωση του με γιατρούς και νοσηλευτές και πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς την προϋπόθεση ασφαλιστικού βιβλιαρίου.

Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)