to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:44 | 27.03.2023

Πολιτική

Κεντρική ομιλήτρια η Έλενα Κουντουρά στην εκδήλωση «Φύλο-Κοινωνία-Θεσμοί» της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ρόδου

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά συμμετείχε ως προσκεκλημένη κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ρόδου και η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ρόδου για την ανάδειξη των προκλήσεων, των αναγκών και προσδοκιών των γυναικών στα ζητήματα της ισότητας, και με στόχο τη μεγαλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την επιβεβλημένη εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων στην κοινωνία


Η εκδήλωση «Φύλο- Κοινωνία- Θεσμοί» πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρόδο, στο χώρο της Οπλοθήκης De Milly,  παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και οργανώσεων.

Η Έλενα Κουντουρά, ως μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM, και εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση-ψήφισμα για τον «Αντίκτυπο της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά», παρουσίασε τις πολιτικές της Κομισιόν και στο έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων που υφίστανται οι γυναίκες, καθώς και στην ανάγκη για ένα νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο μηδενικής ανοχής στην έμφυλη βία.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δρομολογούμενες κεντρικές ενέργειες ευρωπαϊκά, στις οποίες συνέβαλε και η ίδια μέσω του θεσμικού της ρόλου με σειρά ψηφισμάτων και παρεμβάσεων προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς,  όσον αφορά την επικείμενη  κύρωση από την ΕΕ της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, τη νέα  ευρωπαϊκή οδηγία για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας που αναμένεται να υιοθετηθεί μέσα στο 2023, καθώς την οδηγία Women on Boards που εγκρίθηκε πρόσφατα και εισάγει νέους κανόνες για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών και σε θέσεις ευθύνης.

Ομιλητές ήταν επίσης ο Διονύσης Γουβιάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και  Μέλος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, και η Στέλλα Κακαρούνα, υποψήφια διδακτόρισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η  Μαρία Κουρουτσίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο  Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, με μήνυμά του για την ισότητα.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο  Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Γάκης.

Την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του μήνα Μαρτίου για τη γυναίκα, είχαν  η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Ισότητας και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ρόδου, Ευδοκία Αποστολίδη Πάττα και η Χριστίνα Καραγιάννη, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμματισμού & Οργάνωσης του Δήμου Ρόδου.

Η  Ευρωβουλευτής είδε επίσης  από κοντά την έκθεση στο χώρο της εκδήλωσης  των έργων παιδιών από τη Ρόδο με μηνύματα για την ισότητα και την εξάλειψη της έμφυλης βίας.

Πριν την εκδήλωση, η Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε συνάντηση στο Δημαρχείο Ρόδου με το Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Στράτο Καρίκη και μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)