to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 07.11.2014

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ

«Φρούριο» το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λόγω της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος. Το κτίριο της πρυτανείας είναι ασφαλισμένο από παντού, με τα στόρια κατεβασμένα.



Την ίδια στιγμή, συγκεντρωμένοι εκτός του κτιρίου βρίσκονται φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Θεόδωρο Λ. Λαόπουλο, έναν εκ των αντιπρυτάνεων του Ιδρύματος. Οι φοιτητές ζητούν να ενημερωθούν για ποιο λόγο τους απαγορεύεται η είσοδος και επιπλέον αίτημά τους είναι να τοποθετηθούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Παρόντες στη συγκέντρωση των φοιτητών είναι και μέλη του συλλόγου φοιτητών της σχολής Θεάτρου, η οποία τελεί υπό κατάληψη εδώ και αρκετές ημέρες, με τους φοιτητές να ανησυχούν για τα προβλήματα στέγασης της σχολής τους.

Πριβέ συνεδριάσεις της Συγκλήτου προωθεί ο πρύτανης του ΑΠΘ

Να σημειωθεί ο πρύτανης του ΑΠΘ είχε προαναγγείλει ουσιαστικά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Συγκλήτου με επιστολή του προς τη πανεπιστημιακή κοινότητα.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της συγκλήτου, ο Περικλής Μήτκας, ανέφερε πως «η Σύγκλητος δεν μπορεί και δε θα συνεδριάσει με την παρουσία προσώπων που δεν ανήκουν στη νόμιμη σύνθεσή της και που φωνάζουν συνθήματα, λοιδορούν και υβρίζουν τα μέλη της κ.α., ακόμη και εάν αυτά τα πρόσωπα καταφέρουν να εισέλθουν διά της βίας στην αίθουσα».

Επιπλέον προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη θέση του υποστήριζε πως όλες οι διαδικασίες έγκρισης κινδυνεύουν να ακυρωθούν από ενστάσεις των εμπλεκόμενων στις διαδικασίες προμηθειών και διαγωνισμών, εάν η συνεδρίαση διεξάγεται με την παρουσία τρίτων.

Να σημειωθεί πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου θα συζητηθούν η θέρμανση, η καθαριότητα αλλά και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σχολή Θεάτρου- θέματα που προφανώς για τον πρύτανη του ΑΠΘ δεν είναι… φοιτητικά, ώστε να δικαιολογείται η παρουσία των φοιτητών.
 


Ο ΣΦ του Τμήματος Θεάτρου για την κατάληψη της σχολής

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)