to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:42 | 05.05.2014

Κοινωνία

ΚΕΕΡΦΑ: Όχι άλλα εγκλήματα στο Αιγαίο

«Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων και των καταστροφών»


Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για το τραγικό ναυάγιο στη Σάμο:

«Νέο έγκλημα στα νερά του Αιγαίου με δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες στα ανοιχτά της Σάμου. Πάνω από 18 άτομα, μεταξύ τους ένα παιδί με την μητέρα του, ενώ ένα άλλο μεταφέρθηκε με υποθερμία στην Αθήνα, έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά το τεράστιο έγκλημα που συντελείται στα νερά της Μεσογείου.

Η Λαμπεντούζα, το Φαρμακονήσι, η Χίος και τώρα η Σάμος είναι τραγικά επεισόδια στο συνεχές αιματοβαμμένο έγκλημα της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο. Δεν έχουν τέλος οι πνιγμοί προσφύγων, γυναικών και παιδιών, στα δολοφονικά κλειστά σύνορα της Ευρώπης που με την συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης και την συμμετοχή της δολοφονικής Frontex έχουν δημιουργήσει ένα θαλάσσιο νεκροταφείο.

Σε αυτές τις συνθήκες ανθρωποκυνηγητού ζουν αθώοι πρόσφυγες και μετανάστες στα νερά του Αιγαίου, ανυπεράσπιστοι τόσο μπροστά στη Frontex, όσο και στα χέρια των αδυσώπητων κυκλωμάτων λαθρεμπορίας.

Ζητάμε την πλήρη διερεύνηση του ναυαγίου.

Πώς γίνεται μια τόσο μεγάλη θαλαμηγός να βουλιάζει με «καλό καιρό» όπως λένε και οι αρχές. Γιατί το λιμενικό έφτασε τόσες ώρες αργότερα στην περιοχή;

Συνένοχη για τα εγκλήματα είναι η κυβέρνηση Μπαλτάκων του Αντώνη Σαμαρά που δεν διστάζει να υπερηφανεύεται για την εγκληματική της πολιτική κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι το άλλο πρόσωπο των οικονομικών δολοφονιών που φέρνουν τα Μνημόνια τους.

Είναι καιρός να μπει τέλος στη πολιτική της ρατσιστική Ευρώπη φρούριο αλλά και την ίδια την κυβέρνηση Σαμαρά.

Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και να κλείσουν για τους πλιατσικολόγους φίλους του Σαμαρά που ρημάζουν τις δουλειές μας και τις ζωές μας».  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)