to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:38 | 16.11.2014

Κοινωνία

ΚΕΕΡΦA: Εκδήλωση στο Πολυτεχνείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Η δίκη της Χρυσής Αυγής και το αντιφασιστικό κίνημα» διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ σήμερα, Κυριακή, στις 17:00 στο Πολυτεχνείο (αίθ. Γκίνη).


Θα μιλήσουν οι Θανάσης Καμπαγιάννης και Δημήτρης Ζώτας από την ομάδα δικηγόρων για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος JailGoldenDawn, ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.


Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για το Υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής για τη δίκη

«Το Υπόμνημα της ομάδας δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος JailGoldenDawn κατατέθηκε την Τρίτη 11 Νοέμβρη. Υπογράφεται από τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, τον αιγύπτιο αλιεργάτη που έπεσε θύμα επίθεσης από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στις 12 Ιούνη του 2012 στο Πέραμα, μετά από προαναγγελία της επίθεσης το προηγούμενο απόγευμα από τον αρχι-ταγματασφαλήτη Λαγό. Η δολοφονική επίθεση κατά του Αμπουζίντ και άλλων τριών αιγυπτίων μεταναστών ήταν κομμάτι της “προεκλογικής εκστρατείας” της ναζιστικής συμμορίας, μαζί με την επίθεση σε καταυλισμό μεταναστών στην Πάτρα (22/05/2012), τον ξυλοδαρμό της Κανέλλη απ´τον Κασιδιάρη (07/06/2012), την επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή (12/06/2012) και στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά (17/06/2012).

Μια ναζιστική οργάνωση με πολύχρονο παρελθόν

Το Υπόμνημα συγκεντρώνει 90 δικογραφίες που είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου από τις εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες των νεοναζί. Από το υλικό αυτό προκύπτει ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής δεν ξεκινάει “από το 2008”, όπως λέει η εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου με σαφή πρόθεση να απαλλάξει από τις ευθύνες τους τους κρατικούς μηχανισμούς που επί είκοσι και πλέον χρόνια συγκάλυπταν – όταν δεν ενίσχυαν – τους νεοναζί, αλλά τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Οι δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής εκδηλώνονται συστηματικά από το 1992, την εποχή της εθνικιστικής υστερίας για το “όνομα της Μακεδονίας. 

Από το 1996 υπάρχουν και οι πρώτες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και καταδίκες υψηλόβαθμων στελεχών, όπως ο Ζαφειρόπουλος και ο Κουσουμβρής για την επίθεση ομάδας 15 χρυσαυγιτών σε βα´ρος μελών της ΟΣΕ (σήμερα ΣΕΚ) που διακινούσαν στη Φωκίωνος Νέγρη στη Κυψέλη την εφημερίδα τους. Εμβληματική είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998 από τάγμα εφόδου με πρώτο τον υπαρχηγό της οργάνωσης Ανδρουτσόπουλο (γνωστό ως “Περίανδρο”). Από το νεότερο υλικό της δικογραφίας, προκύπτει πλέον από ομολογία του ίδιου του Περίανδρου ότι παρών στην επίθεση ήταν ο Παναγιώταρος, ενώ την εντολή την είχε δώσει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος.

Κεντρική οργάνωση 

Το Υπόμνημα αποδεικνύει ακόμα ότι οι εγκληματικές αυτές πράξεις δεν ήταν “μεμονωμένες” ούτε “αυθόρμητες” πρωτοβουλίες μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά κεντρικά οργανωμένες και καθοδηγημένες από την ηγεσία, τους σημερινούς δηλαδή βουλευτές. Μέσα από τις κρυφές Εγκυκλίους της οργάνωσης και τους σκληρούς δίσκους των στελεχών της, θεμελιώνεται η ύπαρξη μιας μόνιμης παραστρατιωτικής δομής σε κάθε “τοπική” της Χρυσής Αυγής, των “Τμημάτων Ασφαλείας”, με ομοιόμορφη στρατιωτική αμφίεση, εκπαίδευση, οπλισμό, ασυρμάτους και ιεραρχία. Αυτά είναι τα τάγματα εφόδου που για χρόνια κατήγγειλε το αντιφασιστικό κίνημα ότι ευθύνονταν για επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλους και γενικά “εχθρούς” της οργάνωσης.

Βρώμικους χρηματοδότες 

Από τις μαρτυρίες, τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και όλο το αποδεικτικό υλικό, προκύπτουν ακόμα οι κρυφές πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης: πώληση προστασίας σε καταστήματα, εκβιασμοί, έλεγχοι σε Λαϊκές για “παράνομους” μικροπωλητές, υπηρεσίες security, όλα ντυμένα με την κατάλληλη εθνικιστική ρητορεία και, φυσικά, με το αζημίωτο. Η πιο προσοδοφόρα δουλειά για τους νεοναζί ήταν το συμβόλαιο που έκλεισαν με τους εργοδότες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για χτίσιμο εργοδοτικού σωματείου που θα σπάσει τις υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις με αντίτιμο 300.000 ευρώ, συμφωνα με την καταγγελία των εργατικών Σωματείων. Η δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτέμβρη 2013 και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το βράδυ της 17 με 18 Σεπτέμβρη ήταν κομμάτι αυτής της πληρωμένης και κεντρικά οργανωμενης εκστρατείας τρόμου στις εργατογειτονιές του Πειραιά. Τέσσερις μέρες μετά την επίθεση στο ΠΑΜΕ και μόλις μία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 11 από τα 30 μέλη της Χρυσής Αυγής που υπέγραψαν το ιδρυτικό Καταστατικό του εργοδοτικού σωματείου στο Πέραμα προσλήφθηκαν από την εταιρεία του Προέδρου της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά

Και ισχυρές πλάτες

Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει τέλος ότι η Αστυνομία και οι κρατικοί μηχανισμοί έχουν βαριές ευθύνες για τη δράση των νεοναζί. Οι βασικοί πυρήνες δράσης της Χρυσής Αυγής, ο Άγιος Παντελεήμονας στο κέντρο της Αθήνας και η Νίκαια, είχαν τις πλάτες των δύο αντίστοιχων αστυνομικών Τμημάτων και των διοικητών τους, του Σκάρα και του Γιοβανίδη. Χωρίς αυτή τη στήριξη, η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να σταθεί λεπτό στις γειτονιές, αντίθετα με την προπαγάνδα της οργάνωσης για το υποτιθέμενο “κοινωνικό της έργο”. Οι πλάτες της Χρυσής Αυγής έφταναν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και των εξ απορρήτων συνεργάτη του Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκο. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα μηνύματα που αντάλλασσαν Μπαλτάκος και Κασιδιάρης, κανονίζοντας συναντήσεις και κοινή στάση Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.    Αυτό το Υπόμνημα είναι μια υπενθύμιση για το αντιφασιστικό κίνημα των καθηκόντων που έχουμε προκειμένου να οδηγήσουμε την συμμορία των νεοναζί στη πλήρη διάλυση της τρομοκρατικής παρουσίας της στις γειτονιές και στο ξήλωμα των προσβάσεων που κέρδισε στη βουλή, στους Δήμους και τις; περιφέρειες.

Μόνο με την μαζική κινητοποίηση θα επιβάλουμε ότι δεν θα πέσουν στα μαλακά με τις πολλαπλές μεθοδεύσεις των στηριγμάτων της μέσα στη ΝΔ των Μπαλτάκων, στο κρατικό μηχανισμό, στους επιχειρηματίες. 

Η άμεση διεξαγωγή της δίκης με την παραπομπή των νεοναζί χωρίς εκπτώσεις  με ένα ενδεχόμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με κατεύθυνση τον περιορισμό απόδοσης ευθυνών σε στενό κύκλων φυσικών αυτουργών, είναι το πρώτο βήμα που χρειάζεται να επιβάλουμε. Αντίθετα απαιτούμε τη διεύρυνση του κατηγορητήριου όπως το τεκμηριώνει το Υπόμνημα της ομάδας Δικηγόρων της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος. 

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πιάσει τόπο η γκαιμπελίστικη προπαγάνδα της συμμορίας που εμφανίζει την δίωξη της ως ..σχέδιο πολιτικό για την εκλογική της απομόνωση, λες και δεν διέπραξε εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε συνθήκες όπου απολάμβαναν κάλυψης και ασυλίας από τη κυβέρνηση , την Αστυνομία, τους επιχειρηματίες. 
Καλούμε την αριστερά, τα συνδικάτα, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τους Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν τη πρωτοβουλία για μην πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί. Να γίνει η δίκη και να καταδικαστούν με τις πιο βαριές ποινές, με ισόβια για τους δολοφόνους.

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε αυτή καμπάνια, να την στηρίξετε και να την ενισχύσετε οικονομικά.

Στη δίκη χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι θα ακουστεί η φωνή των οικογενειών του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν, των θυμάτων των επιθέσεων, των συνδικαλιστών, των μεταναστών εργατών και όχι να γίνει πεδίο για να εξορμήσει η συμμορία των νεοναζί ξανά.  

Ώρα να τους στείλουμε εκεί που πραγματικά ανήκουν, στους υπονόμους της ιστορίας».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)