to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:22 | 16.11.2021

Πολιτική

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δίκη για τέσσερις κατηγορούμενους ζητά ο εισαγγελέας - Έκθετος ο Γεωργιάδης

Ο εισαγγελέας ζήτησε να παραπεμφθεί για κακούργημα ο Σταμάτης Πουλής και συνεργάτες του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης


Την παραπομπή με κακουργηματικές κατηγορίες ζητεί για τους εμπλεκόμενους αναφορικά με 74 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί προεδρίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο εισαγγελέας με βούλευμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα Documento, ο εισαγγελέας ζήτησε να παραπεμφθεί για κακούργημα ο στενός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, Σταμάτης Πουλής και συνεργάτες του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις εν λόγω προσλήψεις, οι οποίες έγιναν «στο πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες».

Στο βούλευμα προτείνεται να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, προκειμένου να δικαστούν ως υπαίτιοι διαπράξεως των αδικημάτων της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.

Κατηγορούνται: ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Παπαδημητρίου, η σύζυγός του Σ. Πουλή και συνεργάτιδα του Αδ. Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, και η πρώην οικονομική διευθύντρια και διορισμένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (που τελεί υπό την εποπτεία του Αδ. Γεωργιάδη) Αικατερίνη Πολύζου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι εμπλεκόμενοι προσπάθησαν να «συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν προσκόμματα στην έρευνα» με «ψευδείς ισχυρισμούς και βεβαιώσεις».

«Καταχράστηκαν την εξουσία τους διαθέτοντας την ξένη περιουσία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόταση του εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το δημόσιο με 1,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι μία μόνο από τις πολυάριθμες δικογραφίες και τα πορίσματα που αφορούν την «off shore του δημοσίου και των ρουσφετιών», όπως είχε χαρακτηρίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην πρώτη δίκη.

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία από το 2018 ως το 2021, 45 ολοκληρωμένα πορίσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τα πορίσματα που αφορούν στις παράνομες προσλήψεις είναι στα χέρια του ανακριτή, από το 2018.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)