to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 19.10.2017

Κοινωνία

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν τεκμηριώνονται τα περί... χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα»

«Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ» τονίζει το Κέντρο, επισημαίνοντας ότι αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας


Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, που προκάλεσαν ήδη την οργισμένη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την ανίχνευση δονακίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  διευκρινίζει ότι:

«Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας». 

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου την Πέμπτη, «στις 05-10-2017 η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας έστειλε προς έλεγχο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, δείγματα τα οποία έλαβε από συγκεντρωμένα ύδατα στην αποθήκη ξηράς τροφής που βρίσκεται στο Α΄ Υπόγειο του κτιρίου Α΄. Τα ύδατα διέρρευσαν στην αποθήκη  από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού».

Η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος προχώρησε σε σφράγισμα της υπόγειας αποθήκης τροφίμων  έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος δειγμάτων από νερά που διέρρευσαν στην αποθήκη, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σήμερα Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)