to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 20.01.2014

Κοινωνία

ΚΕΔΔΕ: Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη για την «εβδομάδα δράσης» (αναλυτική ενημέρωση)

Συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Δημοκρατικών Αντιφασιστικών Κινήσεων, Συνδικάτων και Λαϊκών Φορέων, Τρίτη 21/1 στις 12 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ (γ’ όροφος, Ακαδημίας 20)


Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ) σας καλεί να παρευρεθείτε στη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Δημοκρατικών Αντιφασιστικών Κινήσεων, Συνδικάτων και Λαϊκών Φορέων. Θα συμμετέχουν ο Π. Αντωνόπουλος (μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ), ο συνταγματολόγος Δ. Μπελαντής, ο Γρ. Καλομοίρης (μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ), ο Αντ. Σταματόπουλος (πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθήνας), ο Κ. Μάρκου (μέλος της ΣΕ της ΚΕΔΔΕ), πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι συνδικάτων και μαζικών φορέων, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «εβδομάδας αγώνα για τις εργατικές λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα». Συγκεκριμένα, η πρόσφατη σύσκεψη της ΚΕΔΔΕ με μαζικούς φορείς,συνδικάτα και αγωνιστές αποφάσισε:

 
-Τη διοργάνωση «Εβδομάδας αγώνα για τις εργατικές λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα», από την Τρίτη 21/1/2014 μέχρι την Τρίτη 28/1/2014.
-Μαζική εργατική και λαϊκή συγκέντρωση στα Προπύλαια την Τετάρτη 22/1/2014, στις 6 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή.
-Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Πέμπτη 23/1/13, στις 10 π.μ., για την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου.
-Συλλογή υπογραφών πανεπιστημιακών, διανοουμένων και καλλιτεχνών.
-Στήριξη του αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό για την άρση της επιστράτευσης.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δημοκρατικών Αντιφασιστικών Κινήσεων, Συνδικάτων και Λαϊκών Φορέων:

«η τρομοκρατική, αυταρχική και κατασταλτική επιδρομή της κυβέρνησης και της τρόικα μπορεί να ανατραπεί!  Στην κατεύθυνση αυτή, διεκδικούμε κι απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και από κάθε κυβέρνηση, από τη δικαστική εξουσία και το μιντιακό κατεστημένο:

 
-     Την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου. Την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή της ΓΑΔΑ Κ. Μαχαιρίνα και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ως άμεσα υπεύθυνων για τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων. Την κατάργηση κάθε νόμου και αστυνομικής πρακτικής που απαγορεύει ή περιστέλλει το δικαίωμα στην ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση. Την κατάργηση των χημικών, της οπλοφορίας κατά των λαϊκών διαδηλώσεων και τη διάλυση των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΕΛΤΑ. Την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.
 
-        Την άρση της επιστράτευσης των εργαζόμενων στο μετρό, την κατάργηση των νόμων που επιτρέπουν την επιστράτευση και κάθε νόμου που περιστέλλει το δικαίωμα στην απεργία. Το σταμάτημα της δικαστικής βιομηχανίας κατά των απεργιών. Την άρση των πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων κατά των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
 
-        Την ανάκληση των συκοφαντικών στοχοποιήσεων πολιτικών δυνάμεων και αγωνιστών από τη ΝΔ και τα αντίστοιχα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, την κατάργηση των ελληνικών και ευρωπαϊκών τρομονόμων, που βαφτίζουν «τρομοκρατία» το μαχητικό λαϊκό κίνημα.
 
-        Την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού με την πλήρη πολιτική απομόνωση και άμεση σύλληψη, παραπομπή σε δίκη και παραδειγματική τιμωρία όλων των εγκληματιών και δολοφόνων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και των συνεργατών τους σε αστυνομία, στρατό, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματίες χορηγούς της.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)