to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 07.11.2013

πηγή: ekedde

Κοινωνία

ΚΕΔΔΕ: Να μην περάσει το κυβερνητικό δόγμα του σοκ στην ΕΡΤ

"Για να περάσει η πολιτική αυτή χρειάζεται βία και νοθεία, εξουδετέρωση δημοκρατικών συνειδήσεων [...] Άμεση απάντηση είναι η αποψινή συγκέντρωση στις 4 μ.μ. έξω από το ραδιομέγαρο", τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας"


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σήμερα τα ξημερώματα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έστειλε τα ΜΑΤ να ανακαταλάβουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Λίγες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με όσους συμβολισμούς περιέχει αυτό. «Το κτίριο απελευθερώθηκε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Πέρασαν μάλιστα και χειροπέδες στην κεντρική είσοδο.

Ένας τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός που ελέγχεται μέσα στη νύχτα από πάνοπλους αστυνομικούς για να περάσει στα χέρια της πιο αυταρχικής κυβέρνησης από το 1974 δεν μπορεί να θεωρείται Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Σήμερα η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Η ολοκλήρωση του αυταρχικού κλεισίματος της ΕΡΤ δεν είναι το τέλος της δημοκρατίας, είναι η αρχή μιας νέας κατάστασης που σημαδεύεται από διαρκή τρομοκρατία.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Να συγκροτηθεί κίνημα και ισχυρό μέτωπο πάλης ενάντια στο αντιδημοκρατικό κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη». Να απομονωθούν οι πολιτικές δυνάμεις του εκφασισμού.

Υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης προβοκάτσιας εις βάρος του αγωνιζόμενου, δημοκρατικού λαού.

Για να περάσει η πολιτική αυτή χρειάζεται βία και νοθεία, εξουδετέρωση δημοκρατικών συνειδήσεων. Βλέπουμε πώς αξιοποιεί η κυβέρνηση την επανεμφάνιση του τρόμου στα δελτία των ειδήσεων.

Άμεση απάντηση είναι η αποψινή συγκέντρωση στις 4 μ.μ. έξω από το ραδιομέγαρο.

Ο δημοκρατικός λαός θα δώσει το παρόν.

Το κυβερνητικό δόγμα του σοκ δεν πρέπει να περάσει!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)