to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:49 | 03.01.2015

Πολιτική

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η εισήγηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Ξεκινάει το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην οποία θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Με μεγάλη πλειοψηφία (η Αριστερή Πλατφόρμα απείχε ενώ καταγράφηκαν και 3 «λευκά») εγκρίθηκε το κείμενο της εισήγησης της ΠΓ σχετικά με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων της 25ης Γενάρη.  Όπως επισημάνθηκε και στην εισηγητική τοποθέητηση του Αλ. Τσίπρα, τα ψηφοδέλτια αφορούν τα παρακάτω μέτωπα συμμαχιών:

 

- Το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, (η χαρακτηριστική φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν ότι η μάχη που έχουμε να δώσουμε υπερβαίνει τις υπαρκτές διαφορές μας εντός της αριστεράς»).

- Τη ΔΗΜΑΡ. Όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, «Θα σεβαστούμε τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ, όποιες κι αν είναι αυτές», ενώ τόνισε πως «ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να συμπορευτούμε προεκλογικά, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών»..

 - Τους Οικολόγους, και ευρύτερα «τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν επί της αρχής στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το συμπληρώνουν με τις δικές τους επιμέρους προτεραιότητες».

-«Δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου» καθώς και όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που στήριξαν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Σύμφωνα την επισήμανση του Αλ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ στο Διαρκές του Συνέδριο επικαιροποιεί και εξειδικεύει την συνεδριακή του στρατηγική για την ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, της οικολογίας και του σοσιαλιστικού χώρου, με στόχο τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας. Και επιβεβαιώνει την πολιτική του βούληση να συγκροτήσει ψηφοδέλτια ανοιχτά στη κοινωνία που χειμάζεται. Ανοιχτά σε πρόσωπα και δυνάμεις που με συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης, έρχονται για συνεισφέρουν στη κοινή προσπάθεια. Έρχονται να μοιραστούν την ιστορική ευθύνη της ανατροπής και όχι θέσεις εξουσίας. Την ευθύνη της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας στα θεμέλια της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας.

Σε μία κίνηση ενότητας, αποσύρθηκαν όλες οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Η Κομμουνιστική Τάση καταψήφισε με τον έναν παρόντα εκπρόσωπο της την εισήγηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)