to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 15.01.2017

Πολιτική

ΚΕ ΠΑΣΟΚ: Πρόσκληση σε «όλους» (και σε Ραγκούση-Διαμαντοπούλου) από τον Στ. Ξεκαλάκη

Η πρόσκληση για συμπόρευση στη Κεντροαριστερά αφορά τους πάντες και τα τρία στελέχη που έκαναν στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση, ανέφερε στη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Στ. Ξεκαλάκης


Ως εναρκτήριο λάκτισμα για την εκκίνηση των διαδικασιών που θα ενώσουν την Προοδευτική Παράταξη χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, τις τελευταίες εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σύμφωνα με τον κ. Ξεκαλάκη η πρόσκληση να βρεθούν στη ίδια κοίτη αφορά:

« Όλους όσους σήμερα εκπροσωπούν την κομματική βάση του Κινήματος. Αυτούς που πίκραναν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ το 2015. Τα στελέχη που τίμησαν και τιμήθηκαν από το χώρο και τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν να απέχουν συνειδητά. Τους συντρόφους μας που σήμερα από τη Θεσσαλονίκη δημοσιοποιούν τη δική τους πρόταση για το αύριο της Παράταξης. Τις δεκάδες πανελλαδικές και περιφερειακές κινήσεις που διέπονται από τις ίδιες ιδεολογικές αρχές και αξίες».

Έκανε ειδική αναφορά στο Ποτάμι λέγοντας ότι «αποτελεί όμορο ιδεολογικά κομματικό χώρο μ' εμάς και συμμετέχει στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο», ενώ κάλεσε:

«Όλους τους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια είτε γύρισαν την πλάτη στο Κίνημα, είτε οδηγήθηκαν σε πολιτική αγρανάπαυση. Προχωράμε όλοι μαζί. Αυτό είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο, αλλά για να είναι και γόνιμο, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της δεοντολογίας, της ηθικής και της δικαιοσύνης».

Για τα επόμενα βήματα ο κ. Ξεκαλάκης ανέφερε ότι όλα θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν στο επικείμενο συνέδριο που κατά τη γνώμη του πρέπει να είναι ανοικτό - δημοκρατικό - πολυπληθές - αντιπροσωπευτικό - ουσιαστικό. «Για να έχουν νόημα όλα αυτά, το συνέδριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι «οικογενειακό»», σημείωσε.

tags: ΠΑΣΟΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)