to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:18 | 03.12.2012

Κοινωνία

"Καυτή" κατάθεση στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ως εγκληματική οργάνωση του κοινού ποινικού δικαίου περιέγραψε τους κατηγορούμενους για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Αντιδήμαρχος Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.


Μάλιστα, η λέξη «καμόρα» που χρησιμοποίησε, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατηγορουμένων πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών που δια των συνηγόρων τους υπέβαλαν προφορική μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στο δικαστήριο, αίτημα το οποίο πάντως δεν έγινε αποδεκτό. Αντιθέτως, η έδρα αποφάσισε να διαβιβαστούν τα πρακτικά τής δίκης στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών για να αποφασίσει την παραπομπή ή μη του Αντιδημάρχου στο αρμόδιο δικαστήριο.

Ο Ανδρ. Κουράκης, κατά την κατάθεσή του, άφησε αιχμές εναντίον του Χασδάι Καπόν -που στη δική του κατάθεση «απάλλαξε» από τις ευθύνες του σκανδάλου τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο- λέγοντας ότι ο νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν ήταν εκεί όταν συνέβαινε η υπεξαίρεση.

«Εμείς ήμασταν εκεί, εμείς ξέραμε τι γινόταν», είπε. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την δήλωση του Χ. Καπόν ότι κι αυτός θα υπέγραφε τις ειδικές εντολές εάν χρειαζόταν, απάντησε ότι «εάν το έκανε θα είχε πρόβλημα». Στο μεταξύ, την επόμενη Τρίτη κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, έπειτα από σχετικό αίτημα του δικαστηρίου. Η Αν. Τσεμπερά έλαβε κατάλογο ερωτημάτων σχετικά με θέματα που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία. Αυτά αφορούν μεταξύ άλλων τα μετρητά που λάμβανε ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, κατά πόσο οι αιρετοί, διευθυντές και υπηρεσιακοί παράγοντες μπορούσαν να αντιληφθούν από τα ημερήσια δελτία την πορεία των μετρητών κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)