to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καυστικός Ken Loach στα BAFTA: Βαρβαρότητα η αντιμετώπιση των προσφύγων από τη βρετανική κυβέρνηση (βίντεο)

Συγκλονιστική η ομιλία του βρετανού σκηνοθέτη Ken Loach o οποίος βραβεύτηκε με BAFTA για την ταινία του «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»


Αν κάτι ξεχώρισε στον «προάγγελο» των Όσκαρ, δηλαδή στα βραβεία BAFTA δεν ήταν η αναμενόμενη νίκη της ταινίας «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ, αλλά η ομιλία του βρετανού σκηνοθέτη Ken Loach ο οποίος βραβεύτηκε για την ταινία του I, Daniel Blake στην κατηγορία «Καλύτερη Βρετανική ταινία».

Ο Loach δεν είναι καυστικός μόνο στην ταινία όσο αφορά τις πρακτικές της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και για το πως έχει διαμορφωθεί η σημερινή κοινωνία. Από το βήμα των BAFTA επιτέθηκε ευθέως στην βρετανική κυβέρνηση για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους πιο ευάλωτους και φτωχούς και ιδιαίτερα στους πρόσφυγες.

Ειδικότερα είπε: «Ευχαριστώ την Ακαδημία που είδε την αλήθεια της ταινίας μου, μια αλήθεια που όλοι ξέρουν. Ότι είναι οι φτωχοί και οι ευάλωτοι αυτοί που από την βρετανική κυβέρνηση μεταχειρίζονται με τον πιο απεχθή και βάρβαρο τρόπο. Είναι η ίδια βαρβαρότητα που κρατά τα παιδιά των προσφύγων εκτός της Βρετανίας, ενώ είχαμε υποσχεθεί ότι θα τα βοήθησουμε, και αυτό είναι ντροπή».

Οι ταινίες τόνισε στο τέλος ο Loach «μας κάνουν να γελάμε, μας διασκεδάζουν, αλλά μας δείχνουν επίσης την πάλη μεταξύ των πλουσίων, των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των πολιτικών από την μία και των απλών ανθρώπων από την άλλη, και εμείς οι σκηνοθέτες είμαστε με αυτούς»

tags: Ken Loach, BAFTA

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)