to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 07.03.2017

Πολιτική

Αν. Καββαδία στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Τουρκία και Παλαιστίνη απαιτούν την αφύπνιση της Ευρώπης

Την έντονη ανησυχία της για τις συνθήκες πόλωσης της τουρκικής κοινωνίας και τη συνεχή υποχώρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών στη γειτονική χώρα – ιδιαιτέρως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου - επεσήμανε η Αννέτα Καββαδία κατά την παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνεδρίασε στο Παρίσι.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, εκ μέρους της  Συνέλευσης – όχι με τιμωρητική αλλά με συμπεριληπτική, όπως επεσήμανε, διάθεση -  προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις και δεσμεύσεις από την τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης ως θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και των δημοκρατικών ελευθεριών.
 
Αναφερόμενη στο θέμα των σχέσεων Ισραήλ-Παλαιστίνης και της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας – που αποτέλεσε αντικείμενο της, εν λόγω, συνεδρίασης – η Αννέτα Καββαδία επανέλαβε ότι μια δίκαιη λύση του προβλήματος δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα, ξεχωριστά κράτη.

Στηλιτεύοντας τη νέα νομοθετική ρύθμιση του Ισραήλ που ετεροχρονισμένα νομιμοποιεί εποικισμούς περίπου 4.000 ατόμων στη Λωρίδα της Γάζας σε πρώην ιδιοκτησίες Παλαιστινίων, εξέφρασε φόβους ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα πολώσει περαιτέρω την κατάσταση ενώ ενδέχεται να οδηγήσει και σε μερική αυτονόμηση της περιοχής. «Είναι σαφές», υπογράμμισε η κ.Καββαδία «ότι και οι προγραμματικές δηλώσεις Τραμπ πως οι εποικισμοί δε στέκονται εμπόδιο στην ειρήνη στην περιοχή, δε βοηθούν καθόλου τις πολιτικές εξελίξεις».

Τέλος, κάλεσε για άμεση δράση και ανάληψη πρωτοβουλιών από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, «προτού οι εξελίξεις γίνουν μη αναστρέψιμες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)