to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 06.10.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Α. Καββαδία: Όλοι έχουμε δικαίωμα να ζούμε στο φως, η Αριστερά πρέπει να τραβάει την κοινωνία μπροστά

«Σκεφθείτε μια ουρά σε δημόσια υπηρεσία. Στο γκισέ φτάνει μια ωραία ψηλή γυναίκα. Της ζητά ο υπάλληλος την ταυτότητα. Και η ταυτότητα γράφει Γιώργος τάδε. Φαντάζεστε τη συνέχεια; Από ειρωνικό χαμόγελο , μέχρι διαπόμπευση, ξεφώνημα που λέμε. Και αυτό είναι ένα μικρό, καθημερινό, παραδειγματάκι. Η πραγματικότητα είναι απείρως σκληρότερη».


«Ένα σημαντικό βήμα για να βγουν απ’ το σκοτάδι τα διεμφυλικά άτομα, για να προστατευθούν από τους εξευτελισμούς και τον αποκλεισμό, αποτελεί το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο, στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, η βουλευτής και εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

Το νομοσχέδιο, που υπερψηφίστηκε στην επιτροπή και εισάγεται στην Ολομέλεια τη Δευτέρα, έφτασε στην τελική του μορφή  μετά από εξαντλητικές διαβουλεύσεις, με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, του Συνηγόρου του Πολίτη, της Εκκλησίας, της Επιτροπής Βιοηθικής και φυσικά εκπροσώπων των κομμάτων.

«Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αρνήθηκαν να το υπερψηφίσουν και εξάρτησαν την ψήφο τους από το αν θα υπάρξει ομοφωνία των κυβερνητικών εταίρων, προσδοκώντας σε ρήξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ώστε να μην ψηφίσουν», είπε η Α. Καββαδία. «Πρόσφατα ο Κ. Μητσοτάκης αλλά και η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Προφανώς τους χρησιμοποίησαν ως ντεκόρ».

Σχετικά με τις έξαλλες επιθέσεις της Εκκλησίας, η εισηγήτρια του νομοσχεδίου είπε ότι πρόκειται για θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και υπογράμμισε ότι 19 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν ήδη θεσπίσει ανάλογα νομοθετήματα. «Είμαστε περήφανοι ως ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το νομοσχέδιο και θα υπάρξει συνέχεια, με τη νομοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας. Η Αριστερά δεν πρέπει να περιμένει ότε θα "ωριμάσει" η κοινωνία, αλλά να τραβάει και την κοινωνία μπροστά» επισήμανε μεταξύ άλλων η Αννέτα Καββαδία.

*  Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)