to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 09.10.2017

Πολιτική

Αν. Καββαδία: Το νομοσχέδιο έρχεται να θεραπεύσει παραβιάσεις θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων (βίντεο)

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ανέτα Καββαδία, έκανε λόγο για ένα σημαντικό νομοσχέδιο, που έρχεται να θεραπεύσει παραβιάσεις θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και να βάλει τέλος σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.


Με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ανέτα Καββαδία, έκανε λόγο για ένα σημαντικό νομοσχέδιο, που έρχεται να θεραπεύσει παραβιάσεις θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και να βάλει τέλος σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Παράλληλα, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούν και κυρίως κατά της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ακραίες, συντηρητικές και ομοφοβικές απόψεις. 

Η κ. Καββαδία χαρακτήρισε την άρνηση της ΝΔ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ως «εντυπωσιακή κίνηση κυνισμού και περιφρόνηση του Κοινοβουλίου» σημειώνοντας, ότι περιμένουμε να δούμε πώς θα συμβιβάσει τις μετριοπαθείς απόψεις με τις ακραίες ομοφοβικές αντιλήψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της. 

Αιχμές όμως άφησε, χωρίς να κατονομάσει, και για τις αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι αυτές οι κινδυνολογίες είχαν εκφραστεί και στο παρελθόν για τον πολιτικό γάμο και για το σύμφωνο συμβίωσης, χωρίς όμως να δικαιωθούν.

«Η αντιπαράθεση δεν αφορά τις δεδομένες ιδεολογικές μας διαφορές, αλλά τις σύγχρονες αντιλήψεις με το σκοταδισμό.

Εμείς θέλουμε αυτές οι μειοψηφίες να μπορέσουν να βγουν από το σκοτάδι στο φως και να διεκδικήσουν την καθημερινότητά τους με το όνομα που θέλουν» επεσήμανε. 

Σχολιάζοντας δε τις αντιθέσεις για το όριο ηλικίας, η κ. Καββαδία έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και κινδυνολογία, τονίζοντας ότι αποκρύβεται ότι εκτός από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, θα υπάρχει και διεπιστημονική γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)