to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 06.06.2018

Πολιτική

Α. Καββαδία: Έχουμε αναλογιστεί τι θα είχε συμβεί αν είχε δολοφονηθεί παιδί 13 ετών μη Ρομά;

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία μίλησε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο τόσο για την ενημέρωση που είχαν χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κυβερνητικό, τις εξελίξεις στην οικονομία και τι προμηνύεται από εδώ και πέρα αλλά και για το γεγονός της δολοφονίας από 34χρονο άνδρα μη Ρομά στην Άμφισσα ενός κοριτσιού 13 χρόνων, που ήταν Τσιγγάνα, και γι’ αυτόν τον λόγο ο θάνατος της αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ ως κάτι το υποδεέστερο λες και δεν φονεύθηκε ένα παιδί.


Η βουλευτής κατέκρινε και αυτούς που υποστηρίζουν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «νομικό δικαίωμα της αυτοάμυνας» που οδηγεί και σε αυτοδικία, αποτέλεσμα του οποίου ήταν ένα παιδί να πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Η κα Καββαδία αναφέρθηκε και στην ανάγκη της πλήρους κοινωνικής ένταξης όλων όσων ζουν στο περιθώριο, καθώς το «περιθώριο γεννά περιθώριο». Ενώ έθεσε και το ερώτημα για το τι θα είχε συμβεί αν το δολοφονημένο παιδί δεν ήταν Ρομά.

Η κα Καββαδία αναφέρθηκε στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα στους στόχους της κυβέρνησης εν αναμονή των εξελίξεων του Αυγούστου, που χαρακτήρισε ορόσημο, μίλησε για τη μεταμνημονιακή περίοδο και για τους «κάποιους βαθμούς ελευθερίας» και πως αυτοί θα αξιοποιηθούν. Τόνισε ότι η πολιτική που ασκείται δεν είναι δική ούτε επιλογή τους αλλά υποχρεώθηκαν να την ακολουθήσουν, εξήγησε ότι μετά τον Αύγουστο δεν θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, αλλά θα υπάρχουν χαραμάδες ελευθερίας που θα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να χτίσει το αφήγημα της.
 

* Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Κόκκινου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)