to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 26.04.2021

Κοινωνία

Καβάλα: Απίστευτες χυδαιότητες κατά γιατρών – Με απειλές και εκβιασμούς τους εξωθούν σε παραίτηση

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για απειλές με διώξεις μετά την άρνηση επικουρικής παιδιάτρου να εφημερεύσει ως υπεύθυνη σε κλινική Covid


Με απειλές για αναφορά στον εισαγγελέα προσπαθούν να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και παραμένουν με ευθύνη της κυβέρνησης ενάμιση χρόνο σχεδόν από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Καβάλας, Βαγγέλης Καμπουρίδης «προσπάθησε να εξωθήσει σε παραίτηση συνάδελφο επικουρική παιδίατρο και την απείλησε ότι θα κάνει αναφορά στον εισαγγελέα λέγοντας χαρακτηριστικά “αν δεν θέλεις να βρεθείς με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα καλύτερα να μην είσαι υπάλληλος του νοσοκομείου” όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε για την επιλογή του να την τοποθετήσει υπεύθυνη εφημερίας σε κλινική Covid του νοσοκομείου Καβάλας».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας δεν περιορίστηκε μόνο στις απειλές και τους εκβιασμούς, αλλά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης στράφηκε εναντίον της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Καβάλας λέγοντας ότι «ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν» επειδή «η Ένωση εναντιώνεται στην απόφαση της διοίκησης να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με λοίμωξη Covid γιατροί άσχετων ειδικοτήτων και διεκδικεί ενίσχυση με  ειδικευμένους γιατρούς κατάλληλων ειδικοτήτων του νοσοκομείου Καβάλας ώστε να μπορεί με ασφάλεια να περιθάλπει τους ασθενείς».

Χρησιμοποίησε μάλιστα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των γιατρών άλλων ειδικοτήτων λέγοντας χαρακτηριστικά «το να λέμε είμαι παιδίατρος, είμαι οδοντίατρος είμαι… παπαρολόγος δεν έχει νόημα. Είσαι γιατρός και αφού είσαι γιατρός θα βοηθήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίθετα με τα όσα δήλωσε ο κ. Καμπουρίδης, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, η εν λόγω γιατρός δεν αρνήθηκε να βοηθήσει, «απεναντίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς, αρνήθηκε να τους θέσει σε κίνδυνο αποδεχόμενη να εφημερεύσει ως υπεύθυνη σε κλινική Covid», ενώ είναι επικουρική παιδίατρος.

Καταλήγοντας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Καβάλας υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για διερεύνηση πιθανών ευθυνών μετά από την αναφορά που κατέθεσε η ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο, της οποίας το ένα σκέλος αφορά την στελέχωση πτερύγων Covid με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι η κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου υγείας, οι διοικήσεις των νοσοκομείων και οι διάφοροι πρόθυμοι που με όσα κάνουν ή δεν κάνουν, ενώ όφειλαν να κάνουν, εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Καβάλας, ο οποίος προσπάθησε να εξωθήσει σε παραίτηση συνάδελφο επικουρική παιδίατρο και την απείλησε ότι θα κάνει αναφορά στον εισαγγελέα λέγοντας χαρακτηριστικά «αν δεν θέλεις να βρεθείς με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα καλύτερα να μην είσαι υπάλληλος του νοσοκομείου» όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε για την επιλογή του να την τοποθετήσει υπεύθυνη εφημερίας σε κλινική Covid του νοσοκομείου Καβάλας.

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας δεν περιορίστηκε μόνο στις απειλές και τους εκβιασμούς, αλλά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, αναλαμβάνοντας ρόλο εκπροσώπου τύπου της διοίκησης, στράφηκε εναντίον της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Καβάλας λέγοντας ότι «ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν» επειδή η Ένωση εναντιώνεται στην απόφαση της διοίκησης να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με λοίμωξη Covid γιατροί άσχετων ειδικοτήτων και διεκδικεί ενίσχυση με ειδικευμένους γιατρούς κατάλληλων ειδικοτήτων του νοσοκομείου Καβάλας ώστε να μπορεί με ασφάλεια να περιθάλπει τους ασθενείς. Χρησιμοποίησε μάλιστα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των γιατρών άλλων ειδικοτήτων λέγοντας χαρακτηριστικά «το να λέμε είμαι παιδίατρος, είμαι οδοντίατρος είμαι… παπαρολόγος δεν έχει νόημα. Είσαι γιατρός και αφού είσαι γιατρός θα βοηθήσεις». Μόνο που η συνάδελφος δεν αρνήθηκε να βοηθήσει, απεναντίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς, αρνήθηκε να τους θέσει σε κίνδυνο αποδεχόμενη να εφημερεύσει ως υπεύθυνη σε κλινική Covid.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται.

Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι η κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου υγείας, οι διοικήσεις των νοσοκομείων και οι διάφοροι πρόθυμοι που με όσα κάνουν ή δεν κάνουν, ενώ όφειλαν να κάνουν, εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για διερεύνηση πιθανών ευθυνών μετά από την αναφορά που κατέθεσε η ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο, της οποίας το ένα σκέλος αφορά την στελέχωση πτερύγων Covid με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων.

ΥΓ.: Στην ανακοίνωση συμπεριλάβαμε αυτούσιες τις δηλώσεις του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας επειδή είμαστε αντίθετοι στη λογοκρισία.

tags: Καβάλα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)