to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 09.06.2013

Κοινωνία

Καβάλα: 2ο Αντιφασιστικό / Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 14 και 15 Ιουνίου

Το 2ο Αντιρατσιστικό /Αντιφασιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 14 και 15 Ιουνίου στην παραλία της Καβάλας και στο Δημοτικό Κήπο


2ο Αντιρατσιστικό / Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καβάλας: Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ!

Σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, όπως αυτές που βιώνουμε, το σύστημα αναγκάζεται να επιστρατεύσει τις τελευταίες του εφεδρείες: Το ρατσισμό και, εν τέλει, το φασισμό. Εκκολάπτει το αυγό του φιδιού, εξωθώντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στη φτώχεια και το περιθώριο. Υψώνει τα τείχη του μίσους μέσα στην κοινωνία, τοποθετώντας στην «άλλη πλευρά»,  τον  ξένο, τον μετανάστη, την οροθετική εκδιδόμενη, τον άνεργο, τον αναρχικό, τον ανάπηρο, τον ομοφυλόφιλο, τον αγωνιζόμενο πολίτη. 

Χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης για να στοιβάξει ζωές «χωρίς χαρτιά», χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια. Ανέχεται τη ρατσιστική βία των συμμοριών της Χρυσής Αυγής, υιοθετεί την ρητορεία της, υφαίνει μαζί της ένα σκοτεινό πέπλο μίσους, βίας και φόβου, στο οποίο απειλεί να τυλίξει όλη την κοινωνία. Επιβάλει τον κοινωνικό αυτοματισμό, μέσα από ένα πρωτοφανές – για δημοκρατικά καθεστώτα – σύστημα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Επιβάλει, στη Χαλκιδική, την «ανάπτυξη» κάτω από την μπότα των ΜΑΤ, κατασκευάζει ενόχους, φυλακίζει αγωνιστές, τρομοκρατεί. 

Είναι, λοιπόν, ανίκητοι; Εμείς λέμε, όχι. Εμείς λέμε ότι όλα αυτά είναι η κραυγή ενός κτήνους που τρώει τις σάρκες του, πριν πεθάνει. Είναι ο κρότος ενός κόσμου που συνθλίβεται, για να ξεπηδήσουν μέσα από τα συντρίμμια του, νέες ιστορικές αναγκαιότητες και νέες κοινωνίες που θα τις υπηρετήσουν. Να ξεπηδήσει ένας άλλος κόσμος, που θα χωράει πολλούς κόσμους. Και θα είναι ωραίος σα γιορτή! 

Το 2ο Αντιρατσιστικό /Αντιφασιστικό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί 14 και 15 Ιουνίου,  στην παραλία της Καβάλας και στο Δημοτικό Κήπο, θέλουμε να είναι μια γιορτή αντίστασης, αυτό-οργάνωσης και αλληλεγγύης. 

• Συζητάμε για τον κρατικό φασισμό που αποκάλυψε το πιο σκοτεινό του πρόσωπο στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Για το αυγό του φιδιού που εκκολάφθηκε στη ζεστή αγκαλιά του Μνημονίου και των πολιτικών της κοινωνικής εξαθλίωσης. Για την προπαγάνδα των ΜΜΕ και για τους ανθρώπους που αντιστέκονται. 

• Παίζουμε ποδόσφαιρο στο δρόμο, δίνοντας κλωτσιά στο ρατσισμό! Θυμόμαστε τις καταβολές του ποδοσφαίρου στους δρόμους και τις αλάνες της κάθε γειτονιάς, εκεί που χτίστηκαν φιλίες, χωρίς φόβο και προκαταλήψεις! Μαζί μας ο Σάββας Κωφίδης, η ομάδα Αφγανών μεταναστών  «ΕΛΠΙΔΑ», το ΚΕΘΕΑ και ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Καβάλας. 

• Οργανώνουμε δραστηριότητες για τα παιδιά, έκθεση αντιφασιστικού / αντιρατσιστικού βιβλίου, επίδειξη γκράφιτι, προβολές, διανομή ενημερωτικού υλικού από συλλόγους και κινήματα.

• Και τα βράδια, τραγουδάμε όλοι μαζί, ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ!  Τραγουδάμε για να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί. Τραγουδάμε για να τρομάξουμε αυτούς που μας θέλουν σιωπηλούς και μόνους. 

Το 2Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ / ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

• Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών, νομιμοποίηση, ανοιχτά σύνορα, ίσα δικαιώματα για όλες και για όλους.

• Να σταματήσουν τα πογκρόμ κατά των μεταναστών, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.

• Άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και κατάργηση του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης. 

• Παύση των καταστροφικών και παράνομων εργασιών της «Ελληνικός Χρυσός» στο αρχέγονο δάσος των Σκουριών Χαλκιδικής. Να απομακρυνθεί η Αστυνομία, που λειτουργεί ως security των χρυσοθήρων, να παύσουν οι διώξεις και να απελευθερωθούν οι δύο αγωνιστές του κινήματος κατά των μεταλλείων χρυσού.   

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Συγκεντρώνουμε είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαμπουάν, σαπούνια, εσώρουχα, πετσέτες,), καλοκαιρινά ρούχα και σαγιονάρες, τα οποία θα παραδώσουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Όπως μας ενημερώνουν οι οργανώσεις αλληλεγγύης, οι ελλείψεις στα είδη αυτά είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα οι έγκλειστοι των στρατοπέδων να στερούνται ακόμη και τη δυνατότητα μιας υγιούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η παραλαβή των ειδών αυτών θα γίνεται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, σε ειδικό σταντ, αλλά όσοι επιθυμούν να τα παραδώσουν νωρίτερα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Καβάλας, στη σελίδα μας στο facebook.    

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ/ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ

Παρασκευή 14/6 – Στην παραλία Καβάλας (έναντι ΚΤΕΛ)

18.30 Γκράφιτι

19.30 Μουσικό συγκρότημα «Χαμένες Πολιτείες»

20.30 Συζήτηση: «Το φασιστικό πρόσωπο του κράτους – Σκουριές Χαλκιδικής»

Συμμετέχουν: Τόλης Παπαγεωργίου – μέλος του κινήματος SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Σταυρούλα Πουλημένη – δημοσιογράφος Alterthess, Ντίνα Δασκαλοπούλου – δημοσιογράφος της Εφημερίδας Συντακτών

21.30 Οπτικοακουστική παράσταση: «Άνοδος και πτώση του φασισμού» Συμμετέχουν: Βάσω Ζήσου, Μάκης Καρακούσης, Γιάννης Πουρνάρας

22.00 Μουσική βραδιά: Τραγούδια Αντίστασης – Συμμετέχουν: Μάκης Καρακούσης, Αχιλλέας Μαριόλας, Γιάννης Πουρνάρας, Γιώργος Σεχλίδης

Σάββατο 15/6 – Στον Δημοτικό Κήπο – Εκδηλώσεις για παιδιά

11.30 Αφήγηση παραμυθιών με τους «Παραμυθάδες»

12.00 Παιχνίδι «Η ουρά του Δράκου»

12.30 Ζωγραφική «Όλοι ίσοι– Όλοι διαφορετικοί»

Και παράλληλα, face painting!

Σάββατο 15/6 – Στην παραλία (έναντι ΚΤΕΛ)

19.00 Ποδόσφαιρο Δρόμου: «Δώσε κλωτσιά στο ρατσισμό»!

Συμμετέχουν: Η ομάδα Αφγανών μεταναστών  «ΕΛΠΙΔΑ», το ΚΕΘΕΑ, οι   ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Καβάλας και ο Σάββας Κωφίδης! 

20.30 Συζητήσεις: «Ρατσισμός και διακρίσεις» - Δημήτρης Παπαδόπουλος, καθηγητής ΤΕΙ

«Τρία χρόνια Μνημόνιο – Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται» - Συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Κώστας Ράπτης

22.00 Μουσική βραδιά με τον Γιάννη Κανάκη και τη Μαριάνα Κεσόγλου 

22.30 «Τα Χαραμπάτια»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)