to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:18 | 14.03.2017

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ η ΝΔ - Ασκεί κριτική σε ανύπαρκτες δηλώσεις μου

Για κριτική σε «ανύπαρκτες δηλώσεις του περί δήθεν προσκλήσεων σε προεκλογικές τούρκικες συγκεντρώσεις και για ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ», έκανε λόγο με δήλωσή του πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας στις σχετικές επικρίσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Μονταζιέρα του «Πρώτου Θέματος» καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη ερμήνευσε αποσπασματικά τις δηλώσεις του για την Τουρκο - Ολλανδική κρίση.

«Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας», είπε χθες στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος για το θέμα των απαγορεύσεων των τουρκικών προεκλογικών εκστρατειών σε Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία. Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα ο κ Κατρούγκαλος είπε: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».

Το Πρώτο Θέμα ερμήνευσε τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών ως στήριξη στην Τουρκία, αναρτώντας άρθρο υπό τον τίτλο: «Θα δεχτούμε τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα», δήλωση που απέδωσε στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε στο σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» μέσω Twitter, γράφοντας: «Νέα μονταζιέρα δηλώσεων μου από το Πρώτο Θέμα, αλλά εν ου παικτοίς. Ακόμη και το Πρώτο Θέμα έπρεπε να ξέρει ότι δεν παίζουν με τα εθνικά θέματα».

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αναπαράγουν τον σχετικό θόρυβο δεν χαρακτηρίζονται από άγνοια, γιατί έχουν δει –μαζί με τον κάθε ενδιαφερόμενο- το βίντεο της συνέντευξης μου», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πως «δείχνουν όμως ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα επιδιώκοντας να αντλήσουν μικροκομματικά οφέλη από θέματα εξωτερικής πολιτικής».
 

Της ανάρτησης του Γιώργου Κατρούγκαλου ακολούθησε διαδικτυακή αντιπαράθεση με τον τομεάρχη της ΝΔ για θέματα Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο.

Ο διάλογος ήταν ο εξής:

Γ. Κουμουτσάκος: «Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και δεν εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας. Σαφές;»

Γ. Κατρούγκαλος: «Σαφώς και έτσι είναι. Μόνο το Πρώτο Θέμα και όσοι το αναπαράγουν υποστηρίζουν τα αντίθετα. Ξανά: μην παίζουμε εν ου παικτοίς».

Γ. Κουμουτσάκος: «Η σημερινή απάντηση σας σε ερώτημα περί “επίσκεψης τούρκων αξιωματούχων στην Θράκη με αφορμή το δημοψήφισμα” ήταν πολύ ασαφής».

Γ. Κατρούγκαλος: «Για τελευταία φορά: μην παίζουμε εν ου παικτοίς».

Γ. Κουμουτσάκος: «Δεν “παίζουμε”. Ανησυχούμε σοβαρά. Και πολύ μάλιστα. Κάντε την διευκρίνηση σε πρώτη ευκαιρία..».

Ο κ. Κατρούγκαλος παρέπεμψε τότε τον γαλάζιο βουλευτή στο βίντεο της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, προς αποκατάσταση της αλήθειας.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)