to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 29.01.2021

Οικονομία

«Κατώτερη των υποσχέσεων η κυβέρνηση σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών από τον Ιανό και την λειτουργία του ΕΛΓΑ»

Σχεδόν τα μισά (42,6 εκατ. ευρώ) από τα 90 εκατ. ευρώ που έταζαν στους αγρότες -ακόμη και δια στόματος Πρωθυπουργού- πήραν εντέλει χθες, 28 Ιανουαρίου, με την αποπληρωμή των αποζημιώσεων, οι παραγωγοί που επλήγησαν από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ!


Γι' αυτό και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, πριν «εκδράμει» στα πλημμυρισμένα, επισκέπτεται εσπευσμένα το ΥπΑΑΤ για να βρει προφάσεις και δικαιολογίες, ώστε να μπαλώσει τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Όταν όμως σπέρνεις ψέματα, θερίζεις θύελλες. Έτσι, την ίδια ώρα, σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ, η αναστάτωση των αγροτών γιγαντώνεται.

Με ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα και που υπογράφεται από τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρο Αραχωβίτη, την Αν. Τομεάρχη Ολυμπία Τελιγιορίδου και 40 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ζητείται ο έλεγχος των αποζημιώσεων που δόθηκαν και οι ειλικρινείς εξηγήσεις της Κυβέρνησης για το φιάσκο.

Ζητείται όμως και η διασφάλιση των παραγόντων εκείνων που θα εγγυώνται την αξιοπιστία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τον δημόσιο χαρακτήρα της αγροτικής ασφάλισης, την αναβάθμιση και ενδυνάμωση της βιωσιμότητας και λειτουργίας του ΕΛΓΑ και τις επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή:

ü  Άμεση ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης, που είναι ο κρίσιμος παράγοντας για την βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ

ü  Στήριξη και ενδυνάμωση  του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΛΓΑ αντί για τη δημιουργία κλίματος γενικευμένης επισφάλειας στους εργαζόμενους του Οργανισμού, μέσω ανεδαφικών προτάσεων περί ιδιωτικοποίησης, προσπαθειών μετακύλισης ευθυνών σε εργαζόμενους, ακόμη και απολύσεων, η οποία οδηγεί στην αποδυνάμωση και αποστελέχωση του Οργανισμού

ü  Να ξεχάσουν μια για πάντα τις ιδεοληψίες περί ιδιωτικοποιήσεων και να επικεντρωθούν στα επενδυτικά μέτρα για την προληπτική προστασία της αγροτικής παραγωγής που έχουν βαλτώσει, και που είναι πιο κρίσιμα από ποτέ, εν μέσω των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται.

Γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αυτά είναι τα κύρια διακυβεύματα που εγγυώνται την αξιόπιστη και κοινωνικά δίκαιη κάλυψη της αγροτικής παραγωγής και των παραγωγών.

tags: ΕΛΓΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)