to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 22.12.2020

Οικονομία

«Κατόρθωμα Χατζηδάκη η παρουσίαση όλων των δρομολογημένων πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Κτηματολόγιο»

«Η μόνη θεσμική παρέμβαση στο θέμα της κτηματογράφησης της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ είναι η αύξηση των προστίμων της εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης κτηματογράφησης. Όντως, αυτό είναι πραγματικό κατόρθωμα!​»


Η κοινή Δήλωση Σ. Φάμελλου - Π. Πέρκα:

Κατόρθωμα Χατζηδάκη η παρουσίαση όλων των δρομολογημένων πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Κτηματολόγιο

Η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο επικεφαλής του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο έδωσαν Συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 21.12.20, με θέμα: "Κτηματολόγιο: Προτεραιότητες 2021 - Ψηφιακές υπηρεσίες" για τις προτεραιότητες του Κτηματολογίου για το 2021 και τις ψηφιακές του υπηρεσίες.

Η αδύναμη μνήμη και η συνεχής ανάγκη απαξίωσης του έργου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε τους κυρίους Χατζηδάκη και Οικονόμου να παραδεχτούν ότι:

-           Η εποπτεία και παρακολούθηση της εξέλιξης των συμβάσεων με τα μισά περίπου δικαιώματα της χώρας (KTIMA-16), σχεδιάστηκε, προκηρύχθηκε, συμβασιοποιήθηκε και ξεκίνησε η εκπόνηση του από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για χρόνια, επί κυβερνήσεων της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, είχε βαλτώσει.

-           Η εποπτεία, παρακολούθηση και ολοκλήρωση όσων συμβάσεων κτηματογράφησης εκκρεμούσαν, προχώρησαν επίσης επί ΣΥΡΙΖΑ.

-           Η υλοποίηση της οριστικής δομής του κτηματολογίου θεσμοθετήθηκε με τον Ν.4512/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο παρελθόν καμιά κυβέρνηση δεν το τόλμησε, λόγω του πολιτικού κόστους και της πίεσης που ασκούσαν φορείς «μεσαιωνικού» τύπου καταγραφής και δημοσιότητας των εμπράγματων δικαιωμάτων.

-           Οι περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες που παρουσιάστηκαν χθες σχεδιάστηκαν και  υλοποιήθηκαν την περίοδο της θητείας της προηγούμενης διοίκησης στο ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο.

-           Η Γεωπύλη, για τη διάθεση γεωχωρικών δεδομένων ελεύθερα στο κοινό, δημιουργήθηκε επίσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και από την προηγούμενη διοίκηση του «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ενώ στο παρελθόν η χώρα αντιμετώπιζε κίνδυνο επιβολής χρηματικών προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μη συμμόρφωση στην οδηγία INSPIRE.

-           Η κατάρτιση των δασικών χαρτών, η ανάρτησή τους μέσω διαδικτύου υποστηρίχθηκε από το Κτηματολόγιο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσε τον καταλύτη ώστε η χώρα να ξεκολλήσει από 0,8 % κυρωμένων δασικών χαρτών, που κατάφεραν επί σαράντα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να φτάσουν στο 44% σε μόλις 2 χρόνια.

Πράγματι όλα τα ανωτέρω ήταν άθλος. Αλλά της προηγούμενης διοίκησης του «Ελληνικό Κτηματολόγιο», την οποία και συγχαίρουμε, με πολιτική πρωτοβουλία βέβαια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η μόνη θεσμική παρέμβαση στο θέμα της κτηματογράφησης της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ είναι η αύξηση των προστίμων της εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης κτηματογράφησης. Όντως, αυτό είναι πραγματικό κατόρθωμα!​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)