to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 09.09.2022

Πολιτική

Κατολίσθηση βράχων στο «Ναυάγιο»: Την εγκληματική αμέλεια του υπ. Τουρισμού στηλιτεύει η Κ. Νοτοπούλου

«Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας των επισκεπτών της διάσημης παραλίας, δεν υπάρχει εικόνα στις αρμόδιες υπηρεσίες για την πραγματική κατάσταση και την επικινδυνότητα των πρανών, δεν έχει αξιοποιηθεί καμιά από τις ειδικές μελέτες που εκπονήθηκαν προ τριών ετών για αυτό ακριβώς το σκοπό, αλλά ούτε και έχει προγραμματιστεί κάποια παρέμβαση»


Η δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Νοτοπούλου:

Ανήσυχη είναι η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, μετά την κατολίσθηση βράχων στην παγκοσμίου φήμης παραλία του Ναυαγίου, ευτυχώς, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Είναι γνωστές στους κατοίκους της περιοχής, οι ιδιομορφίες της συγκεκριμένης τοποθεσίας αλλά και η άναρχη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αποτέλεσμα της έλλειψης σοβαρής και ουσιαστικής διαχείρισής της.

Παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις του κ. Κικίλια πριν από 8 μήνες από το βήμα της Βουλής ότι έχει γίνει προσεκτική μελέτη και θα πραγματοποιηθούν έγκαιρες παρεμβάσεις για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες του δεύτερου πιο φωτογραφισμένου προορισμού στην Ελλάδα, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας των επισκεπτών της διάσημης παραλίας, δεν υπάρχει εικόνα στις αρμόδιες υπηρεσίες για την πραγματική κατάσταση και την επικινδυνότητα των πρανών, δεν έχει αξιοποιηθεί καμιά από τις ειδικές μελέτες που εκπονήθηκαν προ τριών ετών για αυτό ακριβώς το σκοπό, αλλά ούτε και έχει προγραμματιστεί κάποια παρέμβαση.

Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για ακόμη μια φόρα, όταν πριν από λίγες μόλις μέρες καταγγέλλαμε την εγκληματική αμέλεια του Υπ. Τουρισμού για τις απαράδεκτες συνθήκες επισκεψιμότητας στην παραλία του Ναυαγίου, καθώς και τη διαχειριστική ανεπάρκεια των αρμοδίων!

Όταν τονίζαμε μετ’ επιτάσεως πως το αρμόδιο Υπουργείο και η διαβόητη Επιτροπή Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου, ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση της παραλίας.

Το μόνο τους ενδιαφέρον έγκειται στις απευθείας αναθέσεις της αμφιλεγόμενης συντήρησης του σκαριού, καθώς και στην υφαρπαγή του, εξίσου επικίνδυνου και εγκαταλελειμμένου, πλατώματος θέασης του Ναυαγίου, τη διάνοιξη ενός παράτυπου «δρόμου διαφυγής» από και προς αυτό, και τη διαφαινόμενη οικοπεδοποίηση της περιοχής.

Αλήθεια κύριοι, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να εγκαταλείψετε την καταστροφική σας προσπάθεια «σωτηρίας» του Ναυαγίου και της Ζακύνθου πριν να είναι πολύ αργά;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)