to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 03.03.2017

Κοινωνία

Κατολίσθηση μικρής έκτασης στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου Δυτικής Μακεδονίας- Τραυματίστηκε ελαφρά ο χειριστής του εκσκαφέα

Μια ακαριαία αποκόλληση χωμάτων στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), στο σημείο όπου επιχειρούσε ο γιγάντιος εκσκαφέας Ε3, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο χειριστής του μηχανήματος και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό. Το ατύχημα έγινε στη μιάμιση μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, τη στιγμή που ο εκσκαφέας βρισκόταν σε κανονική λειτουργία.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανος Παλαβός, «έγινε ακαριαία αποκόλληση μέρους του πρανούς στο σημείο που δούλευε ο εκσκαφέας, με αποτέλεσμα οι όγκοι χωμάτων να πέσουν πάνω στον θάλαμο του χειριστή. Η καμπίνα του άντεξε μεν την πίεση της κατολίσθησης, αλλά παραμορφώθηκε εντελώς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος που βρισκόταν στην θέση του χειριστή να τραυματιστεί ελαφρά. Αμέσως σήμανε συνεργερμός και ο εργοδηγός της βάρδιας που βρισκόταν στο σημείο ενημέρωσε το ασθενοφόρο του ορυχείου που έφτασε έγκαιρα, παρέλαβε και μετάφερε τον τραυματία στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στη Μονάδα αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Κοζάνης, φέρει μικρά τραύματα στα πλευρά, και σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη της ΔΕΗ αναμένεται να λάβει εξιτήριο αργά το απόγευμα σήμερα».

«Είχε άγιο ο χειριστής του εκσκαφέα, που κατάφερε και βγήκε ζωντανός από αυτή τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η καμπίνα του» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος», Μόσχος Μόσχου, που βρέθηκε νωρίς το πρωί στο τόπο του ατυχήματος.

Ο κ. Παλαβός ανέφερε ότι ο εκσκαφέας έχει υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές, οι οποίες είναι μεν επισκευάσιμες, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει για κάποιους μήνες εκτός λειτουργίας. Τα στελέχη της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι η προσωρινή απώλεια του εκσκαφέα Ε3 δεν θα επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία του ορυχείου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΛΚΔΜ εκφράζει τις ευχαριστίες της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εφημέρευε στο Νοσοκομείο Κοζάνης για την άμεση και αποτελεσματική φροντίδα στον τραυματία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)