to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:50 | 25.09.2020

Κοινωνία

Κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα τραμπουκίζουν προσφυγόπουλα και εμποδίζουν την τροφοδοσία τους

Επίδειξη... «ελληνικής φιλοξενίας» κάνουν εδώ και δύο ημέρες κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα με αφορμή την άφιξη 39 ανήλικων προσφύγων που εκτοπίστηκαν από τη Μόρια.


Επίδειξη... «ελληνικής φιλοξενίας» κάνουν εδώ και δύο ημέρες κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα με αφορμή την άφιξη 39 ανήλικων προσφύγων που εκτοπίστηκαν από τη Μόρια λόγω των πυρκαγιών και πρόκειται να μεταβούν εντός των επόμενων ημερών σε χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη συζήτηση που φιλοξένησε σήμερα το πρωί το Open, δήμαρχος και κάτοικοι στα Καμμένα Βούρλα αντιδρούν για το γεγονός ότι το υπουργείο Μετανάστευσης δεν τους ενημέρωσε για την άφιξη των παιδιών και για το γεγονός ότι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο που συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

«Πρέπει να μπείτε με το γκλοπ και να τα σαπακιάσετε», φωνάζει ένας πολίτης. «Εδώ θα γίνει ο τάφος τους», περιορίζεται στο να πει μια γυναίκα, την ίδια ώρα που ο διπλανός της φωνάζει «γ**ώ τον Αλλάχ σου μ***κα».

-> ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Δεν κινδυνεύει η κοινωνία από τα 39 παιδιά πρόσφυγες στα Καμμένα Βούρλα - «Απαράδεκτη και απάνθρωπη η στάση φορέων και μικρής μερίδας κατοίκων του Δήμου Καμένων Βούρλων που έφτασαν σε ακραίες ενέργειες προκειμένου να παρεμποδίσουν την προσωρινή εγκατάσταση 39 παιδιών»

Παραδοχή Μηταράκη ότι δεν είχε ειδοποιήσει ούτε τον δήμο

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης παραδέχεται ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τον δήμο, ωστόσο τόνισε ότι οι αντιδράσεις ξεπερνούν τα όρια, αφού χθες κάτοικοι μπλόκαραν επί τρεις ώρες το φορτηγό που μετέφερε τροφή και κουβέρτες για τα παιδιά, ενώ σήμερα διάφοροι φορείς προγραμματίζουν να κλείσουν την εθνική οδό για να διαμαρτυρηθούν.

Ο δήμαρχος της περιοχής κάλυψε τις ακραίες αντιδράσεις λέγοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τη μεταφορά προσφύγων

Μάλιστα στην εκπομπή παρενέβη και ο δήμαρχος της περιοχής, Γ. Συκιώτης ο οποίος όχι μόνο δεν αρνήθηκε τις αντιδράσεις των πολιτών αλλά τις κάλυψε πολιτικά, ενώ παραδέχτηκε ότι χθες το βράδυ κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν κάτω από το ξενοδοχείο όπου έμεναν οι ανήλικοι πρόσφυγες για να διαμαρτυρηθούν. Οι κάτοικοι, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, βρίσκονταν σε απόσταση 20 μέτρων από το ξενοδοχείο. Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγονται οι χυδαίες προκλήσεις κατοίκων της περιοχής εναντίον των ανήλικων παιδιών, κάτω ακριβώς από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

Πηγές: koutipandoras.gr, avgi.gr


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)