to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 13.04.2023

Πολιτική

Ούτε «είδε», ούτε «άκουσε» το υπ. Προ.Πο. για την καμπάνια Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές

«Δεν έχει βρεθεί ποτέ κινητό τηλέφωνο στην κατοχή του Κασιδιάρη», επιμένει η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπ. Προστασίας του Πολίτη με την «αδιάκοπη», όπως όλα δείχνουν και καταγγέλλονται, δραστηριότητα του καταδικασμένου, να παραμένει «μυστήριο» για την πολιτική ηγεσία. Συνεδριάζει εκ νέου σε μία εβδομάδα το Πειθαρχικό στις φυλακές Δομοκού, όπου ο Κασιδιάρης θα καταθέσει για το θέμα


Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ κινητό τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή στην κατοχή του κρατούμενου Ηλία Κασιδιάρη, ενώ υπογραμμίζει ότι η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.

Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις 20/4 θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Κασιδιάρης δραστηριοποιείται στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα, στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος Ηλίας Κασιδιάρης του Παναγιώτη φέρεται να δραστηριοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο οποίο κρατείται, επισημαίνονται τα εξής:

-Για την αξιολόγηση και εξέταση όσων αναφέρονται έχει συγκληθεί, κατόπιν σχετικών εντολών της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος, το οποίο θα συνεδριάσει στις 20 Απρίλιου 2023. Συνεδρίαση που δεν θα γίνει για πρώτη φορά, καθώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος έχει συνέλθει και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα.

-Σημειώνεται ότι σε τακτικούς ελέγχους και έρευνες που διενεργούνται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο οποίο κρατείται, δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.

-Συμφώνα με το άρθρου 53 του Σωφρονιστικού Κώδικα, ο ανωτέρω κρατούμενος όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί μόνο με τα πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού και με τους δικηγόρους τους οποίους έχει δηλώσει ως νομικούς εκπροσώπους και προβλέπεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους.

-Τα αρμόδια όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος επιλαμβάνονται αδιαλείπτως του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών. Τα σχετικά δημοσιεύματα, λοιπόν, στερούνται ακρίβειας και βασιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μεριμνά για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και προβλεπόμενων διαδικασιών».

Στις 20 Απριλίου, εκ νέου, το Πειθαρχικό στο Δομοκό

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Απριλίου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει τις φυλακές, προκειμένου να εξετάσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ηλία Κασιδιάρη, όπως προβλέπει ο κανονισμός των φυλακών, καθώς δεν υπήρξε απόφαση στη χθεσινή (Μ. Τετάρτη) συνεδρίαση.

Τις θέσεις του θα καταθέσει ο Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέσω του συνηγόρου του ο καταδικασμένος, ζήτησε να υποβάλει υπόμνημα με τις θέσεις του.

Για το λόγο αυτό η συνεδρίαση διακόπηκε χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση σχετικά με το αν θα επιβληθούν σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη πειθαρχικές κυρώσεις και αν ναι, τι είδους θα είναι αυτές.

Αυτό που θα εξετάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού είναι είναι εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης, έχει παραβιάσει την απόφαση του Συμβουλίου που είχε λάβει τον Οκτώβρη του 2021.

Οι κανόνες που «ισχύουν» για τον κρατούμενο

Τυπικά, στον Κασιδιάρη επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μόνο το κοινόχρηστο καρτοτηλέφωνο των φυλακών και να επικοινωνεί αποκλειστικά και μόνο με συγγενείς μέχρι 4ου βαθμού και τον δικηγόρο του για θέματα αποκλειστικά προσωπικά, οικογενειακά και νομικής φύσεως που αφορούν την υπόθεσή του και τίποτε άλλο.

Επίσης του έχει απαγορευτεί να κάνει πολιτικές συζητήσεις με τους συνομιλητές του, ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και στα επισκεπτήρια που δέχεται μέσα στην φυλακή.

Ενεργοί οι λογαριασμοί - «Αδιάκοπη» η δραστηριότητα

Ωστόσο, παρά τις απαγορεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Τα Νέα», οι λογαριασμοί τού πρώην βουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος παραμένουν ενεργοί, οι αναρτήσεις του κάθε άλλο παρά οικογενειακά ή προσωπικά ζητήματα αφορούν και o ίδιος πρωτοστατεί ανενόχλητος στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος που ίδρυσε.

Μάλιστα, η τελευταία μεταφόρτωση βίντεο στο κανάλι του στο YouΤube έγινε πριν από μόλις λίγες ημέρες (5 Απριλίου 2023), ενώ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter οι αναρτήσεις είναι σχεδόν καθημερινές, με την πιο πρόσφατη να δημοσιεύεται στις 12.38 στις 10 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδεικτική της αδιάκοπης πολιτικής δραστηριότητάς του είναι η διοργάνωση (9 Μαΐου 2021) διαδικτυακού κομματικού «συνεδρίου» με τη συμμετοχή 150 μελών και κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.

Η online εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοκλήσεων και αποτελούσε την «1η Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη» και σε αυτήν παρουσιάστηκαν «τομεάρχες» και «κυβερνητικό πρόγραμμα».

Έρευνα του ΔΣΑ για τους δικηγόρους που μεσολάβησαν στη διανομή του υλικού

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου να προβεί σε προκαταρκτική έρευνα για μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Επικράτειας που έχουν ενδεχομένως υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα σχετικά με τη δημοσίευση δηλώσεων του Ηλία Κασιδιάρη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρει: «Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε από τον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέλος ή μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της επικράτειας, με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες δηλώσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του κρατούμενου των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, κ. Κασιδιάρη που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιήλθαν σε αυτά μέσω της συνδρομής του/της πληρεξουσίου δικηγόρου του».

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, στη συνεδρίαση στη Βουλή που παρά τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης, η τροπολογία της κυβέρνησης έγινε δεκτή με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας. ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και Μέρα 25 την καταψήφισαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)