to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 05.02.2013

Διεθνή

Κατηγορούμενος για συνέργεια σε «ξέπλυμα» χρήματος ο Ρινκόν

Ο Φρέντι Ρινκόν δήλωσε έκπληκτος για τις δημοσιογραφικές φήμες, που αναφέρουν ότι η δικαιοσύνη του Παναμά εξέδωσε ένταλμα κράτησής του και πως ο ίδιος βρίσκεται στα χέρια της Ιντερπόλ.


Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής για μια περίπτωση ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος, στην οποία ερευνάται ο ρόλος του πρώην διεθνή με την Εθνική ομάδα της Κολομβίας.

«Το θέμα θα επιλυθεί,» δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής στους δημοσιογράφους που έφτασαν στο σπίτι του, στο Κάλι, μετά από συνάντηση που είχε με το δικηγόρο του.

Ένας από τους νομικούς εκπροσώπους του, που βρίσκεται ήδη στον Παναμά, θα μιλήσει με το δικαστή που χειρίζεται την υπόθεση. Ο Ρινκόν, ο οποίος συμμετείχε με την Κολομβία στα Μουντιάλ της Ιταλίας (1990), των ΗΠΑ (1994) και της Γαλλίας (1998), δήλωσε ότι «εξεπλάγη», επειδή ήξερε ότι η ακρόαση για την υπόθεση θα γινόταν τον Απρίλιο.

Η έρευνα εναντίον του ξεκίνησε το 2007, κατά τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων του Πάμπλο Ράγιο, ενός Κολομβιανού που κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών στον Παναμά και ξέπλυμα χρήματος των κερδών που του απέφερε η έκνομη δραστηριότητά του.

Ο 46χρονος πρώην ποδοσφαιριστής είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ήθελε να επιστρέψει στα γήπεδα για να βοηθήσει την πρώτη ποδοσφαιρική αγάπη του, την Αμέρικα Κάλι.

Ο Ρινκόν ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στην Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε της Μπογκοτά, για να ακολουθήσει η Ευρώπη, όπου αγωνίστηκε σε κορυφαίες ομάδες (Νάπολι, Ρεάλ Μαδρίτης), για να επιστρέψει στη Νότια Αμερική και τη Βραζιλία (Παλμέιρας, Σάντος, Κορίνθιανς, Κρουζέιρο), πριν ολοκληρώσει την καριέρα του το 2004.



Πηφγή: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)