to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:05 | 23.01.2019

Διεθνή

Κατηγορούμενος για διαφθορά ο γιος του Μπολσονάρου - «Να αναλάβει τις ευθύνες» του λέει ο πατέρας του

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος εξελέγη υποσχόμενος ότι θα επιδείξει "μηδενική ανοχή" απέναντι στη διαφθορά, διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο γιος του θα πρέπει "να πληρώσει" αν αποδειχθούν αληθινές οι κατηγορίες σε βάρος του για οικονομικά αδικήματα.


"Αν κατά τύχη διέπραξε κάποιο λάθος, αν υπάρχουν αποδείξεις, ακόμη και αν λυπάμαι ως πατέρας του, θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για αυτές τις πράξεις που δεν μπορούμε να ανεχθούμε", είπε ο Μπολσονάρου, σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε ενώ ο Βραζιλιάνος πρόεδρος βρίσκεται στο Νταβός, για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Είναι η πρώτη φορά που ο Μπολσονάρου δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο γιος του Φλάβιο, ο οποίος εξελέγη γερουσιαστής στις πρόσφατες εκλογές, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η υπόθεση του γιου του είναι το πρώτο σημαντικό σκάνδαλο που αντιμετωπίζει ο 63χρονος πρόεδρος.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το τηλεοπτικό κανάλι TV Globo αποκάλυψε ότι η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (Coaf) εντόπισε 48 "ύποπτες" καταθέσεις, συνολικής αξίας 96.000 ρεάλ (περίπου 22.000 ευρώ) στο διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου 2017. Την Κυριακή, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Φλάβιο Μπολσονάρου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες περί κατάχρησης, τονίζοντας ότι οι καταθέσεις αυτές σχετίζονταν με την αγοραπωλησία ενός διαμερίσματος, η οποία έγινε με τρόπο παντελώς διαφανή.

Η Coaf είχε ήδη αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι εντοπίστηκαν "ασυνήθιστες συναλλαγές" ύψους περίπου 270.000 ευρώ στον λογαριασμό του πρώην σοφέρ του Φλάβιο Μπολσονάρου, του Φαμπρίσιο Κεϊρόζ, που δεν συνάδουν με το εισόδημα που δήλωνε ο τελευταίος. Οι καταθέσεις αυτές έγιναν το 2016 και το 2017.

Κατόπιν αιτήματος του γιου του προέδρου, δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέστειλε την Πέμπτη την έρευνα σε βάρος του Κεϊρόζ, ο οποίος εξάλλου δεν είχε εμφανιστεί να καταθέσει, για ιατρικούς λόγους.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ο Φλάβιο Μπολσονάρου είχε προσλάβει στο πολιτικό γραφείο του μέλη της οικογένειας ενός πρώην αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο επικεφαλής μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που είχε σπείρει τον τρόμο στις φαβέλες του Ρίο ντε Ζανέιρο. Την Τρίτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος αυτού του πρώην αστυνομικού που ενδέχεται επίσης να εμπλέκεται και στη δολοφονία της δημοτικής συμβούλου Μαριέλε Φράνκο, τον Μάρτιο του 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)