to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:19 | 14.07.2022

Πολιτική

«Κατηγορώ» του Π. Πολάκη για τον Αλ. Κούγια και όσα είπε για τον Ποινικό Κώδικα

«Σε κατηγορώ ευθέως ως συνειδητό ψεύτη και κατ’ εξακολούθηση διασπορέα fake news στην προσπάθεια σου να «ξεπλύνεις» τον πελάτη σου, παιδοβιαστή Λιγνάδη και την επαίσχυντη απόφαση αποφυλάκισης του» τονίζει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Και συνεχίζει: «Χθες βράδυ, δήλωσες πως ο αποδεδειγμένα παιδοβιαστής Λιγνάδης, αποφυλακίστηκε χάρις στην αναθεώρηση των Ποινικών Κωδίκων που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, με Υπουργό Δικαιοσύνης τον Μιχάλη Καλόγηρου»

Η απάντηση από τον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν άμεση:

«Ο κ. Αλέξης Κούγιας ισχυρίσθηκε χθες ότι η αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 12 ετών, που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα Δ. Λιγνάδη, χορηγήθηκε υποχρεωτικά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με βάση διάταξη νόμου (άρθρο 497 παρ. 8 ΚΠΔ), η οποία δήθεν εισήχθη κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α και υπερψηφίσθηκε μόνον από τους βουλευτές του.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Αλέξη Κούγια ότι η διάταξη του άρθρου 497 παρ. 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θεσπίσθηκε το πρώτον με το άρθρο 27 του ν. 3904/2010 (ΦΕΚ Α΄218/23.12.2010) και έκτοτε ισχύει αυτούσια χωρίς να έχει τροποποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Επειδή o κ. Κούγιας (με 45 χρόνια μάχιμης δικηγορίας) προφανώς γνώριζε ότι η ως άνω αναφορά του ήταν απολύτως ανακριβής, γεννώνται εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τις σκοπιμότητες που εξυπηρέτησε με τη συγκεκριμένη δήλωση».

Για τον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εμμανουήλ Αθ. Καπνισάκης

Δικηγόρος Αθηνών, LL.M

Και καταλήγει: Αντί λοιπόν να μαζευτείς στο βρωμερό καβούκι σου και να ζητήσεις συγγνώμη, συνειδητέ ψεύτη Α. Κούγια, σήμερα το πρωί, επανέρχεσαι δηλώνοντας πως με τους κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ η «δυνατότητα αποφυλάκισης» έγινε «υποχρεωτικότητα αποφυλάκισης» τη στιγμή που γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν έχει αλλάξει ούτε κόμμα στη σχετική διάταξη (φωτ. 1 & 2). Φυσικά κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα με τα συνειδητά ψέματα σου μιας από την αρχή της δίκης επιχείρησες να μετατρέψεις μια καθαρά ποινική υπόθεση σε δήθεν πολιτική δίωξη που στόχο έχει να πληγεί η κυβέρνηση. Αλέξη Κούγια ο κόσμος χόρτασε σκευωρίες. Δεν αντέχει άλλο.

Α. ΚΟΥΓΙΑ, δεν είμαστε εμείς οι «αγράμματοι» και εσύ ο «γραμματιζούμενος».

Εμείς είμαστε με τη Δικαιοσύνη και την ηθική.

Εσύ έχεις επιλέξει να είσαι ακριβοπληρωμένο πλυντήριο της διαφθοράς, προστάτης και υπερασπιστής αισχρών εγκληματιών που για να βγάλεις το παντεσπάνι σου γίνεσαι συνειδητός ψεύτης και διαστρεβλωτής της πραγματικότητας (παίζοντας ταυτόχρονα, αισχρό πολιτικό παιχνίδι, υπέρ αυτών που κάλυπταν λυσσωδώς τον παιδοβιαστή πελάτη σου).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)