to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κάτι φοβισμένες υποσχέσεις...

Έτυχε να ακούσω χτες στο ραδιόφωνο τον Θεόδωρο -όλοι μαζί τα φάγαμε- Πάγκαλο να λέει τον Βαρουφάκη «γελοίο υποκείμενο» και θυμήθηκα μια προεκλογική υπόσχεση ενός ανθρώπου που μπορεί να εγκατέλειψε την πολιτική αλλά όχι και το χούι των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.


 Ήταν αυτός που πριν μερικούς μήνες, κάπου μεταξύ υπόσχεσης και απειλής, προειδοποιούσε τους διαδικτυακούς του φίλους πως θα αυτοκτονήσει σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που ακόμα πιο παλιά μας έλεγε πως θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο και θα εγκαταλείψει άρον άρον τη χώρα μη τυχόν και τον βρουν τίποτα εκλογές εγκλωβισμένο στη Σοβιετία του Τσίπρα.

Εκατό και πλέον μέρες πέρασαν από την ανατροπή της 25ης Ιανουαρίου και ο εν λόγω κύριος εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το ίδιο φιλόξενο μικρόφωνο αθετώντας υποσχέσεις και απειλές. Θα μου πεις, ο πρώτος ήταν ή ο τελευταίος που ποντάριζε τα ρέστα των λόγων του στη διαιώνιση της πασοκονεοδημοκρατικής κυριαρχίας; Εδώ κοτζάμ Σαμαράς έβαζε στοιχήματα με τους βουλευτές του πως αυτός δεν χάνει με τίποτα από τον Τσίπρα, στον Πάγκαλο θα κολλήσουμε τώρα; Στάνταρ άσο το έπαιζε πριν λίγο καιρό ο πρώην πρωθυπουργός (και οσονούπω πρώην αρχηγός της Ν.Δ.) και τώρα βρέθηκε να θαλασσοπνίγεται στον στοιχηματικό «κουβά» της εσωκομματικής αμφισβήτησης. Τουλάχιστον αυτός δεν μας απείλησε με μετανάστευση, όπως μας απειλούσε το ακροδεξιό του εξαπτέρυγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ετοίμαζε ειρωνικά το διαβατήριό του για άλλη γη κι άλλα μέρη σε ενδεχόμενη επικράτηση των αναρχοκομμουνιστών και το μόνο που έκανε τελικά ήταν να πάει τσάμπα διακοπές στην Ελούντα ελέω της συζύγου.

Ήταν και το Παρίσι που είχε πάρει στα σοβαρά την Αλ Σάλεχ και ετοιμαζόταν να την υποδεχτεί στις φιλόξενες αγκάλες του μιας και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα ζητούσε πολιτικό άσυλο από τον Ολάντ σε περίπτωση που η χώρα θα έπεφτε στα χέρια της «χούντας της Αριστεράς». Ήταν η εποχή των μεγάλων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων κάποιων υπερφίαλων αστέρων της πασοκονεοδημοκρατίας. Ήταν και η εποχή των ενδόμυχων φόβων που έβρισκαν διέξοδο σε ανέξοδες απειλές και προειδοποιήσεις της πλάκας. Μόνο που δεν απευθύνονταν σε εμάς όταν ετοίμαζαν βαλίτσες και διαβατήρια. Στον εαυτό τους και στον στενό πολιτικό τους κύκλο τα έλεγαν.

Γιατί ο φόβος, όπως αποδείχθηκε, ήταν και παραμένει προνόμιο της μονοψήφιας δικής τους κάστας. Γιατί ακόμα και σήμερα, αντί να βρίσκονται στο Παρίσι και να μετρούν τα ευρώ που έσωσαν από τον Λαφαζάνη, παραμένουν εδώ και κρώζουν τους φόβους τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)