to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κάτι αλλάζει στο Πεδίον του Αρεως

Οι παιδικές χαρές του πάρκου ξαναλειτούργησαν πανηγυρικά. Η ηλιόλουστη μέρα μπλέχτηκε με τις παιδικές φωνές και τις μουσικές που ακούγονταν όλο το πρωί της Κυριακής στο Πεδίον του Αρεως.


Η Αλέα των Ηρώων ήταν στολισμένη, το ηλεκτροκίνητο τρενάκι έκανε συνεχώς βόλτες (δωρεάν) πάνω-κάτω στο πάρκο και οι μικροί επισκέπτες δεν ήξεραν τι να πρωτοκάνουν.

Να παίξουν ποδόσφαιρο με τους ξυλοπόδαρους, να μπερδευτούν με τους κλόουν και τις παντομίμες τους, να κάνουν κούνια όλη μέρα ή να τρέχουν παίζοντας κρυφτό και κυνηγητό, καθώς η ανοιξιάτικη μέρα και οι αλλαγές στον χώρο δεν επέτρεπαν άλλη συζήτησηθα έμεναν στο πάρκο μέχρι τελικής πτώσεως.

Πράγματι, ακόμη και για τον πιο δύσπιστο, κάτι έχει αρχίζει ν’ αλλάζει στο Πεδίον του Αρεως.

Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής να ξαναπάρει ζωή, έπειτα από πρόσφατη εισήγηση της αντιπεριφερειάρχου Αττικής, Ερμίνας Κυπριανίδου, φαίνεται πως φέρνουν αποτέλεσμα.

Ουρές οι πιτσιρικάδες για να μακιγιαριστούν σαν το αγαπημένο τους ζωάκι ή σούπερ ήρωα και μετά έτρεχαν να φυτέψουν ένα δεντράκι, ένα λουλούδι.

Αλλα περνούσαν με βερνίκι τα ξύλινα παγκάκια. Αλλα έτρεχαν ξυπόλυτα στο γρασίδι. «Ανοιξε η καρδιά μας» μάς είπε μία κάτοικος της περιοχής.

Η ανάπλαση του πάρκου είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα, που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τους περιοίκους.

Αλλά, δυστυχώς, όχι τις κυβερνήσεις. Η προσπάθεια της Περιφέρειας, πλέον, εστιασμένη στην επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι αστοχίες της ανάπλασης από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή έδωσε μία νέα ώθηση.

Ωστόσο, τα προβλήματα είναι πολλά και τα ζητήματα ανοιχτά, με κυριότερο την αντιστροφή του κλίματος απομάκρυνσης των ανθρώπων από το πάρκο.

Χθες, μια κάποια αρχή έγινε. Το πάρκο ξύπνησε χαρούμενο. Γεμάτο εθελοντές, παιδιά που έπαιζαν και γονείς που δεν φοβούνταν.

Ηταν πράγματι «χαρά θεού» -αν αυτό συνδυαστεί και με «ευθύνη κυβερνώντων», τότε το στοίχημα μπορεί πράγματι να κερδηθεί.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)