to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 04.02.2021

Πολιτική

Καθυστερεί η εγκατάσταση των σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων του προγράμματος της Δύναμης Ζωής στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου επισκέπτονται το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων”. Γιατί ο στόχος μας δεν είναι η πολιτική της φωτογραφίας αλλά η πολιτική του έργου.


 Πολλώ δε μάλλον όταν αυτό το έργο αφορά στην εγκατάσταση μέχρι και του τελευταίου σύγχρονου ιατρικού μηχανήματος του προγράμματος των 40 εκατομμυρίων της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής για τη στήριξη όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής. Μια διαδικασία που πλέον, με ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της Περιφέρειας, καθυστερεί με κρίσιμο κόστος για τους πολίτες ειδικά σε περίοδο πανδημίας.

“Είναι χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει λόγο και να παρεμβαίνει για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Όπως πράξαμε, παρεμβαίνοντας και νομοθετικά, στη διάρκεια της θητείας μας στη Διοίκηση της Περιφέρειας για να αποκτήσουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία τα σύγχρονα μέσα ώστε να μπορούν να υπηρετούν την υγεία των πολιτών. Έτσι καταλαβαίναμε κι έτσι καταλαβαίνουμε την αποστολή μας – έμπρακτα στο πλευρό του πολίτη, της κοινωνίας”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, μετά από τη εποικοδομητική συνάντησή της με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Αναστάσιο Μύτογλου. Μια γόνιμη συζήτηση κατά την οποία εξετάστηκαν όλες οι εκκρεμότητες ενώ σκιαγραφήθηκαν και προτάσεις για λύσεις.

Ακολούθως η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής που συνοδευόταν από την Προϊσταμένη Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, πρώην Περιφερειακή Σύμβουλο, Μαρία Λαμπρίδου, επισκέφθηκε το χωρο του ψηφιακού στεφανιογράφου ενώ ενημερώθηκε για τις καθυστερήσεις που αφορούν :

1. στο, μοναδικό στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, cyber-knife (αξίας 4.000.000 ευρώ),
2. στα μηχανήματα της μονάδας τεχνητού νεφρού (αξίας 300.000),
3. στα αναισθησιολογικά μηχανήματα (αξίας 200.000),
4. στη μονάδα παραγωγής οξυγόνου (αξίας περίπου 500.000)
5. καθώς και την εκκρεμότητα της αναβάθμισης του 1ου ορόφου καθώς και του προαύλιου χώρου.

Πρόκειται συνολικά για το πρόγραμμα στηρίξης του ΓΝ Νίκαιας από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)