to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 13.06.2018

Αθλητισμός

Καθοριστικός ο ρόλος του VAR στο Μουντιάλ της Ρωσίας, «οι βοηθοί πρέπει να κρατούν χαμηλά τη σημαία τους»

Ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, αναφέρθηκε στους βοηθούς των διαιτητών μέσα στο γήπεδο και στις περιπτώσεις των οφ σάιντ, τονίζοντας πως στις αμφισβητούμενες φάσεις πρέπει τον πρώτο λόγο να έχει το VAR


    Η FIFA έχει επενδύσει πολλά στην επιτυχία του VAR (video assistant referee) στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία έχει επιλέξει τους διαιτητές, που θα είναι υπεύθυνοι για το σύστημα και τους και τα κριτήρια επιλογής τους βασίστηκαν κυρίως στην εμπειρία τους ως διαιτητές βίντεο στις διοργανώσεις της ομοσπονδίας και της συνομοσπονδίας τους. Επίσης, κριτήριο αποτέλεσε και η «επιτυχής συμμετοχή τους σε αρκετά προπαρασκευαστικά σεμινάρια και διοργανώσεις της FIFA, όπου εμπλούτισαν τη γνώση τους για το VAR και τις ικανότητές τους με τη χρήση του συστήματος».
    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε παιχνίδι της τελικής φάσης του Μουντιάλ θα υπάρχει ένας VAR μαζί με τρεις βοηθούς. Επίσης, εκτός από αυτούς τους 13 ρέφερι που θα ασκούν αποκλειστικά καθήκοντα video assistant referee, κάποιοι από τους διαιτητές και βοηθούς που έχουν επιλεγεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού θα ενεργούν επίσης ως VAR στην διάρκεια της διοργάνωσης.
    Ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, αναφέρθηκε στους βοηθούς των διαιτητών μέσα στο γήπεδο και στις περιπτώσεις των οφ σάιντ, τονίζοντας πως στις αμφισβητούμενες φάσεις πρέπει τον πρώτο λόγο να έχει το VAR: «Αν δείτε κάποιον διαιτητή να μη σηκώνει τη σημαία του σε μια οριακή φάση δεν θα είναι γιατί έχει κάνει λάθος εκτίμηση. Οι βοηθοί πρέπει να κρατούν χαμηλά τη σημαία τους, επειδή αν υποδείξουν οφσάιντ, ακόμη κι αν είναι λάθος η φάση θα σταματήσει ενώ αν δεν σηκώσουν τη σημαία και ο παίκτης σκοράρει από αντικανονική θέση, τότε ο διαιτητής θα συμβουλευτεί το VAR και θα ακυρώσει το γκολ», τόνισε σχετικά ο Ιταλός αρχιδιαιτητής.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)