to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καθοριστική μάχη

Αυτή τη στιγμή δύο είναι τα ζητούμενα: Να μπει τάξη και να ισχύσει η νομιμότητα στο μιντιακό τοπίο - κάτι που μάλλον φαίνεται να έχουν αντιληφθεί και οι καναλάρχες που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό, γι’ αυτό και έσπευσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση. Και να στηριχθεί η Attica Bank, η οποία σήμερα δεν κινδυνεύει από την κεφαλαιακή της επάρκεια, αλλά από τον ντόρο που γίνεται με το όνομά της


Αν ανοίξει κανείς την τηλεόραση στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, θα πιστέψει ότι το μοναδικό ζήτημα για το οποίο αξίζει να ενημερωθούν τα δέκα εκατομμύρια των πολιτών αυτής της χώρας σε κρίση είναι το πώς δεν θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορεί εδώ και πολλά χρόνια να έχουμε ξεχάσει τι είναι ένα κανονικό δελτίο ειδήσεων -ψύχραιμο, στο μέτρο του δυνατού αποστασιοποιημένο, με ιεράρχηση και πληρότητα-, αλλά τώρα πια, στις ατέλειωτες ώρες των εκπομπών με τις κινούμενες κεφαλές, δίνεται η μάχη όλων των μαχών για να επιστρέψει το τηλεοπτικό τοπίο στην προτεραία άνομη και άναρχη κατάσταση. Κι αν υποθέσουμε ότι τα κανάλια αναλώνονται σ’ αυτή τη μονοκαλλιέργεια για λόγους διατήρησης των προνομίων -έως και επιβίωσης- των ιδιοκτητών τους, η αξιωματική αντιπολίτευση παίζει ευχαρίστως το παιχνίδι τους, επειδή έχει τελικά τον ίδιο στόχο: Να γκρεμίσει την κυβέρνηση, να επιστρέψει στην προτεραία κατάσταση.

Και βλέπουμε κάθε μέρα να ξεπερνιέται και η τελευταία αναστολή. Να μιλούν οι χρόνια διαπλεκόμενοι για ένα ΣΥΡΙΖΑ Channel που δεν υπάρχει, για μια ΣΥΡΙΖΑ Bank που μέχρι πρότινος τη διοικούσαν οι άνθρωποι που εκείνοι επέλεξαν. Μέσα στον οίστρο των αστήρικτων κατηγοριών τους, αδιαφορούν εντελώς τόσο για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, όσο και για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Και τα πυροβολούν.

Αυτή τη στιγμή δύο είναι τα ζητούμενα: Να μπει τάξη και να ισχύσει η νομιμότητα στο μιντιακό τοπίο - κάτι που μάλλον φαίνεται να έχουν αντιληφθεί και οι καναλάρχες που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό, γι’ αυτό και έσπευσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση. Και να στηριχθεί η Attica Bank, η οποία σήμερα δεν κινδυνεύει από την κεφαλαιακή της επάρκεια, αλλά από τον ντόρο που γίνεται με το όνομά της.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι “Να υπερβεί οριστικά το πολιτικό σύστημα τη λογική των 'δικών' μας καναλαρχών, των 'δικών' μας επιχειρηματιών, των 'δικών' μας τραπεζικών. Και να υπάρξουν κοινοί κανόνες καθολικής εφαρμογής, διαφάνεια παντού, έλεγχος και λογοδοσία για όλους”. Αυτή η δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη θα πρέπει να γίνει σημαία για όλους. Ώστε η μάχη κατά της διαπλοκής κάποια στιγμή να κερδηθεί. Χωρίς να εμφανιστεί μια νέα διαπλοκή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)