to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:15 | 04.11.2020

Πολιτική

Σφοδρή αντίδραση Ξανθού για την «αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης» του Κικίλια

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας την Τετάρτη στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε το καθολικό lockdown - «Την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story, δεν μπορεί ο κ. Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά!», τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Καθολικο lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας την Τετάρτη στον ΑΝΤ1. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα με βάση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων», ανέφερε.

Ο Υπ. Υγείας είπε ότι η εισήγηση των ειδικών ειναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ανακοίνωση δεύτερου lockdown, ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης

Η απάντηση του Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Ξανθού, στις δηλώσεις Κικίλια στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1:

Η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική. Και εκθέτει. Την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story, δεν μπορεί ο κ. Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά!

Αν είναι έτσι τότε γιατί οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν από την αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος; Κοροϊδία λοιπόν η «θωράκιση», ο «διπλασιασμός των ΜΕΘ», οι «χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού»;

Ποιος λέει την αλήθεια, ο Υπουργός ή άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» και η σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων; Η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια, σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)