to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:55 | 27.11.2014

Κοινωνία

Καθολική η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία

Ξεκίνησε στις 00.01 της 27/11/2014 και εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία η 24ωρη πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας, τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).


Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

Ξεκίνησε στις 00.01 της 27/11/2014 και εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία η 24ωρη πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από κλιμάκια και αντιπροσώπους της ΠΕΝΕΝ από όλη την χώρα, η απεργία έχει καθολική συμμετοχή και ανταπόκριση από το σύνολο των Ναυτεργατών.

Πειραιάς – Ραφήνα – Λαύριο – Κρήτη – Πάτρα – Ηγουμενίτσα και βασικές Πορθμειακές γραμμές όπως είναι Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, Κυλλήνη – Ζάκυνθος, Ρίο – Αντίρριο έχουν ακινητοποιηθεί και τα πληρώματα συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία. Η απεργία ολοκληρώνεται στις 24.00

Οι Ναυτεργάτες με την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία διατρανώνουν την θέλησή τους να αγωνισθούν ενάντια στην βάρβαρη κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Αντιπαλεύουν αποφασιστικά την γραμμή και την πολιτική των τροϊκανών τοκογλύφων δανειστών.

Συμβάλουν με την ενότητα και τον αγώνα τους στην ανάγκη να αναπτυχθεί ένα οργανωμένο – συντονισμένο μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα που θα σταθεί εμπόδιο στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να μετατραπεί από τα συνδικάτα σε ένα αγώνα διαρκείας με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και ευρύτερα όλα τα λαϊκά στρώματα.

Με μια τέτοια κατεύθυνση και δράση επιβάλλεται στις σημερινές συνθήκες να κινηθεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θέτοντας στο προσκήνιο τους δικούς του στόχους – αιτήματα και διεκδικήσεις.

Η ΠΕΝΕΝ θα πορευθεί σταθερά με συνέπεια σε αυτόν τον ταξικό προσανατολισμό για την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών και της κυβέρνησης η οποία έχει μετατραπεί σε εντολοδόχο των μνημονιακών πολιτικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)