to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 18.06.2019

Κοινωνία

«Καθολική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στην Εθνική Τράπεζα»

Στο κτίριο του Κέντρου Μηχανογράφησης στον Γέρακα, ένα κτίριο στο οποίο εργάζονται περίπου 1000 εργαζόμενοι, την πύλη πέρασαν μόνο το προσωπικό ασφαλείας, όπως είχε συμφωνηθεί με τη Διοίκηση και το αντιπροσωπευτικό σωματείο


(κτίριο Γέρακα, πύλη οδού Γαργητού)

Σύμφωνα με όσα αναφέρει αναλυτικά ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE - προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA:

«Με καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία της 14ης Ιουνίου στην Εθνική Τράπεζα. Στο κτίριο του Κέντρου Μηχανογράφησης στον Γέρακα, ένα κτίριο στο οποίο εργάζονται περίπου 1000 εργαζόμενοι, την πύλη πέρασαν μόνο το προσωπικό ασφαλείας, όπως είχε συμφωνηθεί με τη Διοίκηση και το αντιπροσωπευτικό σωματείο. Η απεργία περιφρουρήθηκε από νωρίς το πρωί, ενώ στην απεργιακή φρουρά παραβρέθηκε και ο Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αθήνας), Χρήστος Γιαμπουράνης.

Η ίδια εικόνα υπήρχε και σε άλλα κεντρικά κτίρια της Εθνικής Τράπεζας, στα οποία επίσης υπήρχε περιφρούρηση της απεργίας με έντονη παρουσία συναδέλφων από νωρίς το πρωί.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών χρειάστηκε να περιμένουν στην πύλη μέχρι να αποφασίσουν να τους αποδεσμεύσουν οι εταιρείες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάστηκαν φαινόμενα όπου οι προϊστάμενοί τους (;) τους ζητούσαν να επιστρέψουν στις 2 μ.μ. για να εισέλθουν στο κτίριο και να δουλέψουν μέχρι τις 5μ.μ. (!)

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες της Εθνικής Τράπεζας σε όλη τη χώρα δίνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον Κανονισμό Εργασίας και να παλέψουμε για την άμεση υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Αυτά εξασφαλίζουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα πρέπει να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση. Αυτά είναι τα μηνύματα της απεργίας και θα πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψη της η Διοίκηση.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι θα ζητηθούν στοιχεία από τη Διεύθυνση Προσωπικού ώστε να ενεργοποιηθεί το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου (70% αποζημίωση) όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)