to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:02 | 19.12.2014

πηγή: Ποντίκι

Οικονομία

Καθησυχαστικός ο Ολάντ για Ελλάδα: Σήμερα κανείς δεν θέτει ζήτημα εξόδου από την ευρωζώνη

«Πριν από δυόμισι χρόνια υπήρχαν ορισμένοι που διερωτούνταν κατά πόσο η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, σήμερα κανείς δεν θέτει πλέον αυτό το ζήτημα. Κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.


Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν εκ νέου επιπλοκές με την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 
Όπως είπε ο Ολάντ, αν και υπάρχει σήμερα πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, η κατάσταση δεν συγκρίνεται με το 2012, καθώς έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος από τότε. «Πριν από δυόμισι χρόνια υπήρχαν ορισμένοι που διερωτούνταν κατά πόσο η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, σήμερα κανείς δεν θέτει πλέον αυτό το ζήτημα. Κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
 
Ερωτηθείς για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε ότι αν η ελληνική Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως το τέλος του έτους, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει στη θέση του ελληνικού κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει με ποια κυβέρνηση και με ποιον πρωθυπουργό θα συνεχίσει.
 
Συνεχίζοντας, ο Ολάντ υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας έλαβε παράταση δύο μηνών και επεσήμανε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η καγκελάριος Μέρκελ θεωρούν ότι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να θέτουν εμπόδια, έτσι ώστε οι Έλληνες να συνεχίσουν να έχουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε πάντως, ότι η Ε.Ε. αναμένει από την Ελλάδα να συνεχίσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)