to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:55 | 04.01.2022

Πολιτική

Mείωση - κοροϊδία: Κάθετος κατά της συνταγογράφησης ο Άδωνις, στα 50€ η τιμή του μοριακού τεστ

Με μια μικρή μείωση της τιμής του μοριακού τεστ (PCR) από τα 60 που πληρώνουν οι πολίτες μέχρι σήμερα στα 50 ευρώ, επιχειρεί η κυβέρνηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις καθώς παρακολουθεί άπραγη την οικονομική αιμορραγία των πολιτών εν μέσω έξαρσης της πανδημίας - Θα εκδοθεί σήμερα η νέα ΚΥΑ, όπως είπε από τηλεοράσεως ο υπ. Ανάπτυξης, που για μια ακόμη φορά τάχθηκε κατά της συνταγογράφησης των PCR - αφού προηγουμένως είχε δώσει ένα ακόμα ρεσιτάλ γραφικότητας...


Κάτω από 60 ευρώ και κοντά στα 50 ευρώ θα οριστεί η τιμή των μοριακών τεστ κορονοϊού (PCR) όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα, Τρίτη, το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα το μεσημέρι και κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Παράλληλα, τάχθηκε ξανά κατά της συνταγογράφησης (και άρα της δωρεάν διενέργειας) των PCR:

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς «εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα».

Ακόμα κι ο Πατούλης ζητά συνταγογράφηση των PCR

Σημειώνεται ότι χθες τον υπ. Ανάπτυξης είχε «καρφώνει» ακόμα και ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης, ζητώντας και αυτός συνταγογράφηση των pcr test. «Η απόφαση να μην συνταγογραφούνται τα τεστ μοριακού ελέγχου από την έναρξη της πανδημίας πάρθηκε χωρίς να ερωτηθούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι» ξεκαθαρίζει ο ΙΣΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνταγογράφηση τώρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει από την αρχή επισημα΄νει ότι πρέπει να δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σημειώνει χαρακτηριστικά μιλώντας χθες στο Kontra: «Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι μετά από επαφή με κρούσμα να πηγαίνουν κανονικά στην  εργασία τους χωρίς μοριακό τεστ, δεν γίνεται να έχουμε ελλείψεις στα τεστ, δεν γίνεται οι πολίτες να συνωστίζονται σε ουρές. Θα μπορούσε η Ελλάδα να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό παράδειγμα όπου γίνεται συνταγογράφηση μοριακών τεστ. Γιατί χωρίς αυτή δεν γίνεται αποτελεσματική ιχνηλάτηση της πανδημίας. Βέβαια, η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα και σε αυτό».

Την ανάγκη διευκόλυνσης της διεξαγωγής των απαραίτητων μοριακών τεστ covid από τα νοικοκυριά, μέσω της συνταγογράφησής τους, επεσήμανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης.

Και λίγη ακόμα γραφικότητα

Ο υπ. Ανάπτυξης, στην ίδια εκπομπή το πρωί της Τρίτης, δεν έχασε την ευκαιρία για λίγη ακόμη επίδειξη γραφικότητας και τάχα «αρχαιοελληνικής» παιδείας:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)