to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:25 | 24.09.2020

Πολιτική

Κάθετες διαφωνίες με την κυβέρνηση: Πού οφείλεται η εξαφάνιση του Σωτ. Τσιόδρα από τα ΜΜΕ

Ο καθηγητής επέμενε στην αναγκαιότητα να τεθεί στους 15 μαθητές το ανώτατο όριο στις σχολικές τάξεις και στο 50% η πληρότητα στα μέσα μεταφοράς


Όπως γράφει στην Αυγή ο Κώστας Σαββόπουλος:

Σε κάθετες διαφωνίες με κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, που κυοφορούν κινδύνους για επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης, φέρεται να οφείλεται η απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από τις επίσημες ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής επέμενε στην αναγκαιότητα να τεθεί στους 15 μαθητές το ανώτατο όριο στις σχολικές τάξεις και στο 50% η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μαζικής Μεταφοράς που έχουν μετατραπεί σε κεντρική εστία κινδύνου. Το σύνολο δε των επιδημιολόγων συντασσόταν με τις εισηγήσεις του. Σημειώνεται ότι ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο πλευρό του Ν. Χαρδαλιά την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα δύο σενάρια

Αναφορικά, ωστόσο, με τα επόμενα βήματα στο δύσβατο τοπίο της Αττικής, εντοπίζονται διαφορετικές εισηγήσεις στους κόλπους της Επιτροπής Επιστημόνων. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι «κερδίζουν» έδαφος οι απόψεις για άμεση επιβολή lockdown σε δήμους της Αττικής ώστε να ανακοπεί η ροή των κρουσμάτων. Παράλληλα, ωστόσο, εκφράζονται και θέσεις που προκρίνουν την προώθηση «εναλλακτικών μέτρων» λόγω των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της καραντίνας.

Αλκ. Βατόπουλος: «Το ΕΣΥ πιέζεται»

Την οριακή κατάσταση του «συστήματος Υγείας που πιέζεται» περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημειώνοντας ότι «ευτυχώς τα κρούσματα δεν αυξάνονται εκθετικά για να δημιουργηθεί μια κατάσταση εκτός ελέγχου, αλλά αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά και έχουμε επιπτώσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες και σε ευάλωτες ομάδες». Σε αυτό το φόντο, ο καθηγητής Μικροβιολογίας κάλεσε την «Πολιτεία να παρέμβει στα μέσα μεταφοράς για να διευκολύνει τον κόσμο».

Ν. Σύψας: «Έρχεται θύελλα»

«Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στην Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά στα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ. Όλα αυτά προοιωνίζονται θύελλα» τόνισε, σε αγωνιώδεις τόνους, στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Σύψας. Αναφορικά με την προοπτική ενός lockdown, ανέφερε ότι «δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι οριζόντιο ή αν είναι τεχνικά δυνατόν να γίνει απομόνωση ενός δήμου στην Αττική» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Αν αποδώσουν τα μέτρα, δεν θα υπάρξει lockdown».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)