to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το καθεστώς επενδύει στον Σαμαρά

Ψέματα, αλήθεια, δεν έχει σημασία. Η δουλειά να γίνεται. Και τη δουλειά μπορεί να την κάνει μόνο ο Σαμαράς.


Ούτε ποτάμια, ούτε ελιές, ούτε φασκόμηλα. Το πουλέν του καθεστώτος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τον επέλεξε υποχρεωτικά τον Ιούνιο του 2012 και από τότε τον πάει τρένο. Δεν χρειάζονται πολλά. Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής και θα αντιληφθείτε ποιος είναι με ποιον. Σαν εθνικό απελευθερωτή τον πλασάρουν τον Αντώνη, τύφλα να 'χουν ο Κολοκοτρώνης με τον Καραϊσκάκη που γιορτάζουν σήμερα. Υπεράνθρωπο τον έχουνε κάνει τον ιδρυτή της ΠΟΛ.ΑΝ., Σούπερμαν, Χουλκ, Θωρ, Σπάιντερμαν, Κάπτεν Αμέρικα. Δεν τις έφερε ο Καποδίστριας τις πατάτες στην Ελλάδα, ο Σαμαράς τις έφερε.

«Αλλάζουν όλα μετά τη συμφωνία με την τρόικα. Ξαναμπαίνουμε στην Ευρώπη!», πανηγυρίζει το "Βήμα". Ακολουθούν καμιά δεκαριά σελίδες που ξεδιπλώνουν τον πρωτοσέλιδο πανηγυρισμό. «Η Ελλάδα για πάντα στο ευρώ» με φωτογραφία του Στουρνάρα. «Το άγνωστο παρασκήνιο της τελευταίας μάχης με την τρόικα» με σκίτσα του Σαμαρά και του Τόμσεν. «Τι αλλάζει μετά τη συμφωνία με την τρόικα», με φωτογραφία του Σαμαρά και της Μέρκελ. «Οι επενδυτές ποντάρουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας» με φωτογραφία ενός χρηματιστή που ξύνει το κεφάλι του. «Σιωπή Μέρκελ, έπαινοι Σόιμπλε», με φωτογραφία της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Και το κερασάκι στη γαμήλια τούρτα, η αποκλειστική δήλωση του Σαμαρά στο "Βήμα": «Νέα εποχή, Νέα Ελλάδα». Δηλωσάρα.

"To Big Bang Σαμαρά μετά τις κάλπες" προφητεύει το «Έθνος της Κυριακής». Big Bang, η Μεγάλη Έκρηξη που δημιούργησε το Σύμπαν, είναι Θεός ο Σαμαράς, είναι ο Πανάγαθος, ο Μεγαλοδύναμος, ο Ων, ο Ην και ο Ερχόμενος. Και ποια θα είναι η κοσμογονία του; «Αλλάζει όνομα η Ν.Δ., αμφίπλευρη διεύρυνση, κυβερνητικός ανασχηματισμός». Να φροντίσει μόνο να τα κάνει όλα σε εφτά ημέρες, αλλιώς δεν θα είναι Θεός, θα είναι μεγαλοεργολάβος, που είναι ό,τι πλησιέστερο σε Θεό.

Λένε ψέματα οι διαπλεκόμενοι και το ξέρουν. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει με τη συμφωνία, ο Σαμαράς υπέγραψε τη διαιώνιση των Μνημονίων για δεκαετίες. Καμιά μεγάλη έκρηξη δεν πρόκειται να υπάρξει. Το πολύ - πολύ η Νέα Δημοκρατία να γίνει Νέα Ελλάδα -νισάφι πια με τη Δημοκρατία και τους άλλους αναχρονισμούς-, άντε να μαζέψουν και κανένα απομεινάρι του Κέντρου, για να πούνε ότι κάνουν αμφίπλευρη διεύρυνση. Μια απορία: Αν η μία πλευρά της διεύρυνσης είναι το Κέντρο, η άλλη πλευρά ποια θα είναι; Μήπως όσοι λακίσουν από τη Χρυσή Αυγή για να μην βρεθούν στη φυλακή;

Ψέματα, αλήθεια, δεν έχει σημασία. Η δουλειά να γίνεται. Και τη δουλειά μπορεί να την κάνει μόνο ο Σαμαράς. Οι άλλοι, οι ελιές και τα ποτάμια, είναι για τις δουλίτσες. Για να διασωθεί το καθεστώς, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και να έχει τον πρώτο λόγο στον σχηματισμό της κυβέρνησης. Να είναι πρώτη έστω και με μία ψήφο, να είναι πρώτη κι ας είναι στα χαμηλά. Αν είναι πρώτος ο αντίπαλος, η σούπα χαλάει ολοσχερώς, η πρωτοβουλία των κινήσεων περνάει στους άλλους, στους κακούς κι αν χάσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα.

Θα τον στηρίξουν με νύχια και με δόντια τον Σαμαρά και στις δημοτικές, και στις περιφερειακές, και στις ευρωεκλογές, και στις εθνικές. Θα στηρίζουν παραλλήλως και τις ελιές, και τα ποτάμια, εκτός κι αν διαπιστώσουν ότι στερούν την πρώτη θέση από τη Ν.Δ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνουμε μάρτυρες εμφυλίου πολέμου. Θα είναι ο εμφύλιος πόλεμος του καθεστώτος και μένει να δούμε αν θα είναι ψυχρός ή θερμός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)