to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 02.11.2012

left.gr

Πολιτική

Κατέθεσαν το Μεσοπρόθεσμο όπως-όπως στη Βουλή και τώρα το αποσύρουν!

Η κυβέρνηση προχώρησε σε απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου από το σώμα του προϋπολογισμού και θα το επανακαταθέσει στο προωθούμενο πολυνομοσχέδιο, καθώς το κατέθεσε χωρίς να συνοδεύεται από έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους!


Σύμφωνα με δημοσίευμα προ ολίγου:

«Η ασφυκτική πίεση προς την κυβέρνηση για νομοθέτηση του πακέτου μέτρων, του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013 και του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, οδήγησε σε διαδικαστικό λάθος.


Υπό αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε η απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου από το σώμα του προϋπολογισμού και η επανακατάθεσή του στο προωθούμενο πολυνομοσχέδιο.

Να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη και του προϋπολογισμού – μεσοπροθέσμου την Κυριακή.

Σύμφωνα με την διεύθυνση νομοθετικού έργου της Βουλής η απόσυρση κρίθηκε απαραίτητη καθώς δεν είχε συνταχθεί έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε σε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καταγγέλλοντας τις εξπρές νομοθετικές διαδικασίες».

Πηγή: Πρώτο Θέμα


Ας υπενθυμίσουμε ότι χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε διάβημα στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Λαφαζάνης εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο με το πακέτο των επώδυνων μέτρων αναμένεται να έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος και σε ένα μόνο άρθρο. Επιπλέον, επισήμαναν στον Πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού, για πρώτη φορά χωρίς το σώμα να έχει γνώση του απολογισμού του προηγούμενου και τη διαμόρφωση του τρέχοντος έτους, συνιστά πρωτοφανή υποτίμηση της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε ότι είναι απαράδεκτη η εισαγωγή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος προς ψήφιση, και μάλιστα ταυτόχρονα με τον προϋπολογισμό, αφού η δέσμευση για την εφαρμογή του υπερβαίνει ντε φάκτο το βίο αυτού του κυβερνητικού σχήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)