to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 17.01.2016

Κοινωνία

Κατέρρευσε η μεγάλη γέφυρα του Πηνειού

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το βράδυ του Σαββάτου έπεσε η κεντρική γέφυρα του Πηνειού ποταμού στη Διάβα Καλαμπάκας από τα ορμητικά νερά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalaola.gr, τα ορμητικά νερά έγιναν αιτία να κοπεί η γέφυρα στα δύο και όπως είναι φυσικό, να διακοπεί και η κυκλοφορία.

2

Κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην περιοχή της Καλαμπάκας από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού ενώ λίγο έλειψε να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους δύο άνδρες οι οποίοι κατάφεραν την τελευταία στιγμή να απομακρυνθούν, όταν μέρος της κατέρρευσε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου οι δύο άνδρες είχαν σταθμεύσει πάνω στη γέφυρα με το αυτοκίνητό τους παρατηρώντας το ποτάμι που "φούσκωνε" λόγω της κακοκαιρίας.

Οι Αρχές που έσπευσαν στο σημείο ζήτησαν από τους δύο άνδρες να απομακρυνθούν, και μόλις το έπραξαν αποκολλήθηκαν οι δύο από τους συνολικά επτά στύλους - βάσεις της γέφυρας, με αποτέλεσμα να καθιζάνει μέρος της, το μήκος του οποίου υπολογίζεται σε 20 μέτρα.

Αμέσως η Τροχαία έκλεισε τη γέφυρα, η οποία συνδέει την Καλαμπάκα με 50 χωριά του Ασπροποτάμου. Για την ώρα η κυκλοφορία προς τα χωριά πραγματοποιείται μέσω της γέφυρας Σαρακίνας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν από 30 χρόνια, ενώ προ 2,5 ετών θωρακίστηκε. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η ένταση της κακοκαιρίας ήταν τέτοια που προκάλεσε το συμβάν.

Η γέφυρα σύμφωνα με τον ίδιο κατασκευάστηκε το 1981, ενώ οι κάτοικοι θα πρέπει να διασχίσουν πενταπλάσια απόσταση από άλλες γέφυρες για να φτάσουν στην Καλαμπάκα, όπου συγκεντρώνουν το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όπως αναφέρει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης .

Επίσης ,οι ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει προβλήματα από την υπερχείλιση του Πηνειού, σε διάφορες περιοχές του νομού Τρικάλων.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)