to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 13.12.2021

Κοινωνία

Κατερίνη: Απολογούνται οι ακροδεξιοί «Θεματοφύλακες» για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου

Σε εξέλιξη η διαδικασία των απολογιών για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας, από τους έντεκα συλληφθέντες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»


Σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Ανακριτή Κατερίνης η διαδικασία των απολογιών για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας. Οι κατηγορούμενοι μετάγονται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων και τώρα απολογούνται οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, δε, διώκονται για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

 Έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης συγκεντρώθηκαν από τη μία, εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απαχθέντα γυμνασιάρχη, και από την άλλη πλευρά μικρή μερίδα υποστηρικτών των κατηγορουμένων.

Εισαγγελική εντολή για διερεύνηση πιθανής δράσης των «Θεματοφύλακων του Συντάγματος» στην Αθήνα

Ενδεχόμενη δράση της ομάδας που αυτοαποκαλείται "Θεματοφύλακες του Συντάγματος" στην Αθήνα αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία ξεκίνησε μεγάλη έρευνα με ερευνώμενο αδίκημα μεταξύ άλλων και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπό κράτηση

Οι έντεκα παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν και συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως είχαν ακινητοποιήσει τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος εισερχόταν στο σχολείο. Τού πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν διά της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ μόνο τρεις εξ αυτών φαίνεται να έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα, όπου έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Δελτίο τύπου για την τραμπούκικη επίθεση στον Γυμνασιάρχη Αιγινίου Πιερίας εξέδωσε και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.

Πρόκειται για τραμπούκικη ενέργεια που  πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου. Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 7:30π.μ., ομάδα 11 ατόμων που παρουσιάστηκαν στο χώρο του σχολείου ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος», επιτέθηκαν εναντίον του Διευθυντή. Τον τρομοκράτησαν, τον απείλησαν, τον προπηλάκισαν και αφού του πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, τον απήγαγαν και διά της βίας τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου. Είναι αδιανόητο αλλά και σύμπτωμα των καιρών της κρίσης, να υπάρχουν άνθρωποι (αναμεσά τους και γονείς!) που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί, αλλά και βιαιοπραγούν εναντίον τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Διευθυντή, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στους μαθητές/τριες και τους γονείς τους. Καταδικάζουμε την ασύλληπτη αυτή πράξη κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, απαιτώντας από την πολιτεία να πάρει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη των φασιστικών ενεργειών και τη διατήρηση του παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία. Ζητάμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την προστασία όλων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, στα χρόνια της πανδημίας, στηρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα και όλους τους/τις μαθητές/τριες».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)