to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 06.11.2018

Διεθνή

Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: Πυροβολισμοί σε Παλαιστίνια που ήθελε να επιτεθεί σε ισραηλινούς στρατιώτες με... ψαλίδι

Μια Παλαιστίνια επιτέθηκε με ψαλίδι εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών χωρίς να καταφέρει να τους αγγίξει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον της, τραυματίζοντάς την. Το συμβάν σημειώθηκε κοντά σε παράνομο ισραηλινό εποικισμό.


(φωτ. αρχείου από ένα από τα διάσπαρτα σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη ισραηλινά τσεκπόιντ, και την τυπική διαδικασία «ελέγχου» που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι για να μετακινηθούν από τη μία πόλη στην άλλη)

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους μέσα σε δύο ημέρες. Η Παλαιστίνια επιτέθηκε σε συνοριοφρουρούς σε ένα βενζινάδικο κοντά στον Κφαρ Αντουμίν, έναν ισραηλινό (παράνομο) εποικισμό στη Δυτική Όχθη ανατολικά της Ιερουσαλήμ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας. Κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισε.

Η επιτιθέμενη τραυματίστηκε από σφαίρες στο πόδι, ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για μία 37χρονη Παλαιστίνια από τη Γιάτα, νότια της Χεβρώνας, επίσης στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή που κατέχεται από το Ισραήλ εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο από έναν περαστικό που θορυβήθηκε από την «ύποπτη», όπως είπε, συμπεριφορά της Παλαιστίνιας, ανέφερε η αστυνομία. Ενώ οι αστυνομικοί της ζητούσαν να σταματήσει, έβγαλε ένα ψαλίδι από το σακίδιό της και έτρεξε προς το μέρος τους φωνάζοντας στα αραβικά. Στην κατοχή της είχε επίσης ένα μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τη Δευτέρα (χθες), ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε ελαφρά αφού προσπάθησε να μαχαιρώσει πολίτες και έναν Ισραηλινό στρατιώτη κοντά στη Χεβρώνα.

Στις 22 Οκτωβρίου, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αφού προσπάθησε να μαχαιρώσει στρατιώτες στη Χεβρώνα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)