to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:49 | 06.01.2020

Κοινωνία

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» - Από αύριο η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων

Ισχυρά ήταν τα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τη Δευτέρα στα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


 Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις, όπως αναμενόταν, εκδηλώθηκαν για ακόμα μια φορά, στην Κρήτη, ενώ κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια.

 Για αύριο Τρίτη (07-01-2020) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης και αναμένεται να εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια και οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από αύριο το απόγευμα.

Επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας -Αθήνας

Με βάση τα νεότερα στοιχεία από την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται από την αστυνομία, ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των φορτηγών, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας - Αθήνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις οδηγίες των αστυνομικών της Τροχαίας σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της χιονόπτωσης, στις εξής περιοχές:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του εστιατορίου "Ζυγός", στο ρεύμα προς καζίνο.

-Στην Πεντέλη, επί της οδού Κλεισθένης και λεωφόρου Πεντέλης, από τη συμβολή με την οδό Αναπαύσεως, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πεντέλη.

Επίσης, κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού.

Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 22ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Σπάρτης - Καλαμάτας

Με βάση τα νεότερα στοιχεία από την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνει ότι επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των φορτηγών, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Σπάρτης - Καλαμάτας.

Καλάβρυτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το πρωί μεγάλη επιχείρηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων στην Αχαΐα, για τον αποχιονισμό του ορεινού οδικού δικτύου των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας και την ταυτόχρονη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, έχει ήδη αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Πούντας - Καλαβρύτων, καθώς και στους δρόμους Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών.

Παράλληλα, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Νίκος Γυφτάκης, είναι σε εξέλιξη ο αποχιονισμός των επαρχιακών οδών Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Φτέρης, Ακράτας - Ζαρούχλας και το τμήμα της εθνικής οδού Πατρών - Τρίπολης στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Αροανίας, στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας, εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους προαναφερθέντες δρόμους.

Στο μεταξύ, στην Αιτωλοακαρνανία, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον αποχιονισμό τμημάτων του οδικού δικτύου της ορεινής Ναυπακτίας, ενώ μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού από το 12ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

Επίσης, προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού έχουν προκληθεί και σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας και Κορινθίας, όπου εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η δασική οδός που συνδέει την Βυτίνα Αρκαδίας με το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Άνδρο και Τήνο

Λίγο πριν τις 4.30 μμ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Άνδρο και Τήνο, ενώ αποκαθίστανται σταδιακά και οι μεμονωμένες τοπικές βλάβες που έχουν προκληθεί στο δίκτυο των δύο νησιών από τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ «πριν από λίγη ώρα, με τη λειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ στην Άνδρο, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο νησί αλλά και στην Τήνο.

Μεμονωμένες τοπικές βλάβες που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο και των δύο νησιών από τους ισχυρούς ανέμους, αποκαθίστανται σταδιακά από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκονται επί ποδός και εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών».

 Και η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ κλείνει επισημαίνοντας ότι «το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των καταναλωτών».

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Αττική και Βοιωτία

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα στο δίκτυο εντοπίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία και συγκεκριμένα στη Βοιωτία, στα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, Καπαρέλλι, Λεύκτρα και Μελισσοχώρι, Δομβραίνα, Ελλοπία και Λεοντάρι.

Στην Αττική, παρουσιάζονται μεμονωμένα προβλήματα σε γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, της Πεντέλης και του Ασπρόπυργου.

Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη, πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και ανέμους άνω των 160 χλμ/ώρα στο Αιγαίο 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία έως τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων, μεταξύ άλλων, έχει επηρεάσει με ισχυρές βροχοπτώσεις την Κρήτη και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά της χώρας.

Παράλληλα, άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικρατούν τις πρωινές ώρες των Θεοφανίων στο Αιγαίο, με ταχύτητες που έφθασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 147 χλμ/ώρα στη νότια Τήνο, με βάση τις καταγραφές των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr μέχρι τις 08:30 της Δευτέρας.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, αναμένεται περιορισμός των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν πάντως τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Παράλληλα, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέουν σήμερα βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν τα δέκα μποφόρ.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χίου εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης

Χιονίζει πολύ στη βόρεια Χίο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού από το 6ο έως το 20ό χιλιόμετρο. Η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της βορειοδυτικής Χίου με την επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού, στο ύψος του 28ου χιλιόμετρου.

Όσον αφορά τη Σάμο, δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα λόγω του κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Ο "Ηφαιστίωνας" πολιορκεί τη χώρα

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 11 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δυτική Μακεδονία: Άνοιξε η Εγνατία οδός για την κυκλοφορία των φορτηγών  

Με νεότερη ανακοίνωση της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας γνωστοποιεί την άρση της προσωρινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας που είχε επιβληθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου .

Ανοιχτό, χωρίς διαδικασίες εισόδου, το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου 

Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, αλλά τις ημέρες που επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση που ελήφθη με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανοιχτό για τον ίδιο λόγο, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, θα είναι και το Πολύκεντρο Νεολαίας, στην οδό Ανδρόγεω.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η σφοδρή χιονόπτωση από την κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία και αρκετοί δρόμοι σε όλη τη χώρα είναι κλειστοί.

Που υπάρχει ή έχει υπάρξει μέχρι στιγμής έστω και προσωρινά διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης ή παγετού (με βάση την πρωινή ενημέρωση)

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

- Λεωφ. Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, από και προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

Δ.Α. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

- Επί της Λ. Χασιάς, ύψος Μονής Κλειστών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

- Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Υμηττός, περιοχή Καλοπούλας

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Α.ΑΧΑΙΑΣ)

-Περιστέρα Αχαΐας, δημοτική οδός Περιστέρας Αχαΐας-χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων,

-Ε.Ο. Πατρών –Καλαβρύτων από την περιοχή Καταρράκτη προς Καλάβρυτα,

- Ε.Ο. Καλαβρύτων-χιονοδρομικού κέντρου,

- Ε.Ο. Καλαβρύτων- Πούντας,

- Ε.Ο. Καλαβρύτων- Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας), 16ο χλμ. και άνω της Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας,

- Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (Μέσω Λουσών)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Δ.Α.ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

- Δασική οδός Βυτίνας – Χ/Κ Μαινάλου, λόγω χιονόπτωσης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)

- Επ.Ο. Χανίων – Κισσού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ)

- Επ.Ο. Αράχωβας - Επταλόφου, από θέση «ΣΚΑΜΝΟΣ», προς Χ/Κ Παρνασσού (έως θέση ΚΕΛΑΡΙΑ), μόνο το ρεύμα της ανόδου προς Χ.Κ. Παρνασσού.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιονοπτώσεις σε πέντε νομούς της Στερεάς Ελλάδας

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το βράδυ σε πέντε νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Από τα μεσάνυχτα εντάθηκαν κυρίως στα ορεινά των νομών και σε υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα.

Κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν -και σημειώνονται μέχρι αυτή την ώρα- ιδίως στην περιοχή του Δομοκού και στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας και γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα αυτοκίνητα στους εξής δρόμους:

Στην Εύβοια

• στην Εθνική οδό Χαλκίδας - Αιδηψού, από 25 έως 35 χ/θ,

• στην επαρχιακή οδό Γυμνού - Σέττας, από 13,5 έως 15 χ/θ,

• Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουτά - Κοκκινομηλιάς και Βουτά - Ροβιών.

Στην Ευρυτανία

• στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φουρνά (Θέση «Βράχος»), από 12 έως 22 χ/θ,

• στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Κρικέλλου - Δομνίστας, από 8 έως 40 χ/θ,

• στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου, από 5 έως 13 χ/θ,

• στην επαρχιακή οδό Φουρνάς - Καρδίτσας (θέση «Ζαχαράκη»),

• Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου - Αγρινίου, από 2 έως 12 χ/θ (θέση «Μπαγασάκι»),

• Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου - Λαμίας, από 5 έως 8 χ/θ (Σήραγγα Π. Μπακογιάννη - Τούνελ),

• Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Προυσού - Αγρινίου, από 30 έως 45 χ/θ (θέση «Αραποκέφαλα»),

• Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Στενώματος, από 2 έως και 17 χ/θ,

• Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κερασοχωρίου.

Στη Φθιώτιδα,

• στην Εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από 52 έως 64,700 χ/θ.

• σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας.

Στη Βοιωτία,

· στην επαρχιακή οδό Αράχοβας - Επταλόφου (θέση «Σκαμνός»), από 2 έως 14,5 χ/θ.

Στη Φωκίδα,

• στην Εθνική οδό Άμφισσας - Θερμοπυλών, από 44 έως 22,5 χ/θ,

• στην επαρχιακή οδό 'Ανω Πολύδροσος προς Χ.Κ. Παρνασσού,

• στην επαρχιακή οδό Επταλόφου προς Χ.Κ. Παρνασσού.

Βόρεια Ελλάδα

Στον νομό Γρεβενών

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων από το 26ο έως 53ο χλμ της Επαρχιακής οδού Γρεβενών – Χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας και από το 26ο έως 54ο χλμ της Επαρχιακής οδού Γρεβενών - Σαμαρίνας. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στον νομό Καστοριάς

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων από το 18ο έως το 28 χλμ της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου ) και από το 30ο έως 38ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής , καθώς και στο εθνικό και υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στον νομό Κοζάνης

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης - Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στον νομό Φλώρινας

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων από το 1ο έως 28ο χλμ της Επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 1ο έως 30ο χλμ της Επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 1ο έως το 18ο χλμ της Εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης, από το 1ο έως το 14ο χλμ αυτοκινητόδρομου (Α27) Φλώρινας – Νίκης, από το 1ο έως το 18ο της Εθνικής οδού Φλώρινας – Νίκης, στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Αετού - Νυμφαίου και στο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Φλώρινας.

Πελοπόννησος

Στον νομό Αρκαδίας

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω σημεία:
*Στην επαρχιακή οδό Καρδαρά - χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

*Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Λεβιδίου - Νεμέας από το 34Ο έως το 42Ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Αλωνίσταινας από το 27 έως το 37ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Βουρβούρων - 'Αγ. Πέτρου από το 28ο έως το 37ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Καστρίου - 'Αγιου Πέτρου - 'Αστρους από το 52ο έως το 26ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό 'Αστρους - Καστάνιτσας από το 52ο έως το 34ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου από το 20ο έως το 35ο χιλιόμετρο.
Στην Κορινθία, είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές:
*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων από το 21ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Δερβενίου από το 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Κιάτου από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Θρακικό τοπικά 9 με 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία:Από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες το πρωί στα νότια οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα) και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα κυρίως των νοτιότερων περιοχών.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 με 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το πρωί στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα) και πιθανώς πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές.

Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 με 11 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές στα βόρεια. Στις πεδινές περιοχές χιονόνερο, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 8 τοπικά 9 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)