to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:37 | 12.01.2018

Κοινωνία

Καταβολή ειδικού βοηθήματος για 1.400 εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση

Ενίσχυση των εγκλωβισμένων εργαζόμενων και καταβολή του ειδικού βοηθήματος για 1.400 εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση σε επιχειρήσεις του Τύπου αλλά και Σ/Μ και Καζίνο Ρίου


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης σε ανακοίνωσή του αναφέρει

Το 2018, με την ευχή για άμεση επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και την οριστική έξοδο από την επιτροπεία, ανοίγει με μια χαραμάδα ελπίδας για εκατοντάδες  εργαζόμενους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε επιχειρήσεις υπό πτώχευση και βέβαια τις οικογένειες τους.

Η πρώτη πράξη σε αυτή την περίοδο είναι ότι συντομότατα προκηρύσσεται το Πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί ήδη από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αφορά στην ενίσχυση των εγκλωβισμένων εργαζόμενων. Οι σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν ενώ σε αυτό θα ενταχθούν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι από τα Σ/Μ Καρυπίδης, Βασίλαγας, από τον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ κά. Παράλληλα αυτή την περίοδο έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την καταβολή του εκτάκτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους που είναι σε επίσχεση ή αντιμετωπίζουν την απειλή της ανεργίας από διάφορους κλάδους. 

Προτεραιότητα ως γνωστόν δίνεται σε τομείς της οικονομίας μας όπου τα προβλήματα, παράλληλα με τα αδιέξοδα, έχουν συσσωρευτεί για τους ίδιους τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειές τους, στα Μέσα Ενημέρωσης και το χώρο των Αλυσίδων Λιανεμπορίου – Σ/Μάρκετ υπό πτώχευση ή διάλυση.

Ήδη έχουν εκδοθεί οι σχετικές ΚΥΑ, δημοσιεύονται ή/και έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ οι αποφάσεις για την καταβολή του βοηθήματος άμεσα 1.400 εργαζόμενους ενώ το συνολικό ποσό αναμένεται να ξεπεράσει το 1,4 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Ξεπερνώντας σταδιακά το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε, ο γ.γ. Εργασίας θα βρίσκεται προς το τέλος του μηνός στην Καβάλα όπου οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων θα ξεκινήσουν και πάλι δουλειά, μετά από 1,5 χρόνο. 

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ / Market IN : Σύμφωνα με δήλωση του γ.γ., το υπουργείο θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους  των «Market IN» παρά την επιλογή του επιχειρηματία  να μην σεβαστεί τη δικαστική απόφαση που πρόσφατα εκδόθηκε (8/1/2018) η οποία επιβάλει στην διοίκηση να απασχολήσει όλους όσοι εργάζονταν εκεί. «Η επιλογή αυτή θα έχει και ποινικές επιπτώσεις για την επιχείρηση."  αναφέρει ο κ. Νεφελούδης.

Ο κ.Νεφελούδης θεωρεί ότι η εταιρεία του κ. Καρυπίδη προχωρά σε ενέργειες που έχουν στόχο την παραπλάνηση των αρχών σε σχέση και με την υποχρέωση διευθέτησης των δυσθεώρητων οφειλών προς τους προμηθευτές της, το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και το ΙΚΑ με χρέη δεκάδων εκατ. ευρώ.  

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΟΛΠ: Τέλος, ο γ.γ. Εργασίας χαιρετίζει τις εξελίξεις στον ΟΛΠ και την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης με κατώτατο μισθό 1.100 €, παράλληλα με την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)